Не варто чекати від Microsoft універсальної операційної системи для ПК і смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На минулому заході компанія Microsoft представила досить важливий для себе пристрій-Surface Duo.

По-перше, це перший смартфон компанії з Android, по-друге, це перший смартфон компанії за довгий час. Крім того, це ще й вельми незвичайний смартфон, який сама компанія смартфоном називає неохоче.

Приміром, віце-президент компанії Панос Панай (Panos Panay) в інтерв’ю назвав новинку просто — Surface. При цьому акцентуючи увагу на тому, що це не зовсім смартфон, а новий клас пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він же розповів, що в процесі розробки цього пристрою, а почалася вона явно досить давно, Microsoft не розглядала для смартфона ніякої іншої операційної системи, крім Android. Більш того, Панай заявив, що компанія не думає про відродження Windows Phone.

Судячи з того, що ми побачили на заході, якщо та сама універсальна ОС, про яку так багато чуток було за останні роки, і існує десь у надрах лабораторії, вона дуже далека від того, щоб вийти на ринок. Адже Surface Duo отримав Android, Surface Neo — нову Windows 10X. Більше того, обидва ці продукти з’являться на ринку лише через рік або навіть трохи більше. Тобто Microsoft в осяжному майбутньому не планує випускати операційну систему, яка підійшла б і ПК, і смартфонам.

До слова, вихід Surface Duo тільки через рік означає, що заявлені на презентації параметри можуть змінитися. Власне, сам Панай на це прямо вказав, зазначивши, що, наприклад, камера у серійного пристрою може змінити своє місцезнаходження або ж їх просто стане більше.

Та й Snapdragon 855 навряд чи буде використовуватися в настільки преміальному пристрої, а смартфон явно буде дорогим, пристрої в кінці 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.