Розробникам Google Pixel 4 допомогли бездомні та студенти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб довести систему розпізнавання осіб і розблокування смартфона Google Pixel 4 до ідеалу, пошуковий гігант через інші компанії звернувся до випадкових людей, які отримували в обмін на фотографії своїх облич подарункові карти.

Обізнані джерела повідомляють, що в основному акцент робився на бездомних і студентах, які потребують грошей. Більш того, деякі підрядники, які виконували цю роботу за замовленням Google, не сповіщали людей, що їх обличчя будуть збережені, а також не уточнювали, для чого конкретно збираються ці дані.

Акцент робився на бездомних, оскільки вони в принципі дуже мало спілкуються з представниками засобів масової інформації. Крім того, співробітники компаній орієнтувалися на людей з більш темним відтінком шкіри. Люди, які займалися збором даних, просто пропонували перехожим випробувати в дії новий смартфон або додаток в обмін на подарункову картку номіналом 5 доларів: “Просто пограйте з телефоном пару хвилин і отримаєте подарункову карту”, “У нас є новий додаток, спробуйте його і отримаєте 5 доларів”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У деяких випадках говорили, що це нова селфі-гра, схожа на Snapchat. Один з керівників давав чіткі вказівки не говорити людям, що їхні фотографії будуть збережені.

Збір таких даних проводився серед бездомних в Атланті, в університетських містечках по всій території США, а також серед відвідувачів премії BET Awards в Лос-Анджелесі та інших містах.

На фотографії показаний смартфон в захисному корпусі, який був використаний для збору цих даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.