Секрети iPhone 11 Pro Max: при розбиранні смартфона виявилася загадкова плата під акумулятором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після прем’єри смартфонів iPhone 11 багато хто чекав розбирання новинок — щоб подивитися, на які хитрощі при компонуванні моделей Apple пішла на цей раз. У iFixit вже приступили до розбирання старшої моделі, і, природно, без сюрпризів на цей раз не обійшлося.

Але почалося все стандартно: приблизно той же шар клею навколо екрану, як і у торішніх iPhone, і та ж подвійна компоновка системної плати, хоча форма її змінилася.

Все найцікавіше стосується акумулятора L-подібної форми. По-перше, тепер його легше дістати і замінити через це в сервісних центрах напевно скажуть Apple дякую, по-друге, при збереженні колишньої форми акумулятор виявився помітно більше, ніж у попередника: він на 0,7 мм товще і на 13 грамів важчий, ніж у iPhone XS Max. Ємність склала 15,04 Вт·год — майже на 3 Вт·год більше, ніж у iPhone XS Max, і всього на 1,52 Вт·год менше, ніж у Galaxy Note 10+ 5G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але і це ще не все. У смартфоні виявився другий роз’єм для підключення акумулятора, що йде безпосередньо до бездротової зарядки, і найголовніше, — додаткова плата, розташована під батареєю.

Фахівці відзначають, що цей модуль дуже схожий на модуль, що забезпечує роботу зворотної бездротової зарядки. Нагадаємо, раніше говорилось, що в нових iPhone є апаратні компоненти для її роботи, але сама функція відключена програмно. І зараз з’явився реальний доказ на користь цих даних.

Так як розбирання смартфона ще не завершено, остаточний підсумок поки не оголошено. Але, ймовірно, в плані ремонту iPhone 11 Pro Max виявиться на рівні попередника, а той, у свою чергу, отримав цілком солідні 6 балів за ремонтопридатність.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.