Чим камери iPhone 11 відрізняються від iPhone XS – порівнюємо характеристики

Apple витратила більшу частину свого заходу на iPhone 11, приділивши велику увагу поліпшеню камери. Автор популярного додатка-камери Halide Себастьян де Віт заглибився у вивчення деталей нової системи камер і порівняв подробиці апаратного забезпечення між iPhone 11 Pro і iPhone XS.

Під час презентації Apple поділилася безліччю технічних характеристик 11 Pro, а також розповіла про них на сторінці пристрою. Ці специфікації містять три об’єктива з 12-мегапіксельним сенсором і фокусною відстанню 13, 26 і 52 мм., Світлосила f / 1.8, f / 2.0 і f / 2.4 відповідно. Стандартний ширококутний і телеоб’єктив оснащений 6 оптичними елементами, а ультраширококутними 5 елементами і кутом огляду 120 градусів.

Себастьян поділився своїм докладним порівнянням характеристик камери торішнього iPhone XS та модельного ряду iPhone 11. Спочатку він порівняв стандартну ширококутну лінзу основної камери. Зміни розробник зазначив жирним шрифтом. Злегка підріс діапазон витримок, а також значення чутливості ISO.

Далі йде порівняння телеоб’єктивів. Тут ми теж бачимо збільшений діапазон витримки з максимальним показником – 1 секунда, а також підріс максимальний рівень ISO, який спричинив за собою невелике зростання мінімального значення. Також на порівнянні помітна зміна світлосили телевіка в більшу сторону.

Що стосується ультраширококутного об’єктива – це ексклюзивна новинка iPhone цього року, тому Себастьян призводить її докладні характеристики без порівняння.

У порівнянні специфікацій фронталок селфі-камери iPhone 11 і 11 Pro отримали зміни в 4 пунктах з семи.

У блозі Halide відзначається, що це всього лише сухе порівняння технічних характеристик обладнання та Apple за рахунок оновлення програмного забезпечення продовжить робити камери краще. Розробник робить ставку на машинне навчання технологій Deep Fusion і Smart HDR.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.