Чому у Huawei Mate 30 не може бути випадкових натискань?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий смартфон Huawei Mate 30 Pro отримав дисплей, який з боків зігнутий на 88%. В результаті розробники відмовилися від апаратних клавіш регулювання гучності, додавши сенсорне регулювання.

В ході презентації було оголошено про те, що для регулювання гучності досить двічі натиснути на бічну частину екрану з будь-якого боку. Те ж саме стосується кнопки спуску затвора, коли ви робите фото або відео на фронтальну камеру.

Ще до анонсу користувачі почали обговорювати можливу проблему, яку принесуть з собою екрани-водоспади. Йдеться про випадкові натискання, які, здавалося б, просто зобов’язані бути при такому вигині екрану, якщо спиратися на досвід раніше випущених смартфонів з не так сильно вигнутими екранами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак віце-президент Huawei Брюс Лі (Bruce Lee) запевнив усіх, що вигнуті майже під прямим кутом частини екрану не призведуть до появи цієї проблеми і не впливатимуть на контент в основній частині дисплея.

Тут-то і криється розгадка цієї таємниці: справа в тому, що інженери Huawei розділили екран Huawei Mate 30 на три області: плоску частину та дві вигнуті з боків. Дотики до бічних частинами не впливає на те, що відбувається в плоскій основній частині. Бічні частини реагують тільки на виклик регуляторів гучності і на спуск затвора в камері.

З приводу відмови від фізичних кнопок регулювання гучності Брюс Лі заявив, що сенсорні регулятори є зручними. Huawei сподівається, що користувачі звикнуть до них досить скоро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.