64-мегапіксельна камера і акумулятор ємністю 4000 мА·год за $225: представлений найсильніший конкурент Redmi Note 8 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі стало на один смартфон з 64-мегапіксельною камерою більше. Новинка називається Realme XT, її щойно представили в Індії.

На місцевому ринку Xiaomi (з дочірнім брендом Redmi) і Realme безпосередньо конкурують один з одним, тому Realme XT являє собою альтернативу популярному Redmi Note 8 Pro. Причому альтернатива вийшла непоганою.

Якщо у випадку Redmi Note 8 Pro було багато нарікань на платформу MediaTek (принаймні, до офіційної прем’єри моделі), то з Realme XT в цьому плані все добре за замовчуванням: він побудований на «канонічній» SoC Qualcomm — Snapdragon 712. І хоча багато хто напевно б хотіли побачити SoC потужніший, наприклад, Snapdragon 730, але і наявна платформа не змусить засумніватися у високому енергоспоживанні (все-таки техпроцес — 10 нм), а її можливостей повинно вистачати для більшості завдань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Realme XT отримав екран Super AMOLED діагоналлю 6,4 роздільною здатністю Full HD + з вбудованим сканером відбитків пальців, він займає 91,9% площі фронтальної панелі. Могло б бути і більше, якби не краплевидний виріз для фронтальної камери. Вона складається з датчика Sony IMX471 роздільною здатністю 16 Мп і об’єктива з діафрагмою F/2,0.

Основна камера представлена чотирма модулями. В основному застосовується датчик Samsung ISOCELL Bright GW1 і об’єктив з діафрагмою F/1,8. Другий модуль представлений датчиком 8 Мп і об’єктивом з діафрагмою F/2,25 і кутом огляду 119°. Два інших модуля — з двомегапіксельними датчиками. Один використовується для аналізу глибини сцени, інший — для макрозйомки. Оптичної системи стабілізації в цій моделі немає – тільки електронна.

Об’єм оперативної пам’яті, залежно від версії, становить 4, 6 або 8 ГБ, об’єм вбудованої флеш-пам’яті UFS 2.1 — 64 або 128 ГБ (підтримка карт пам’яті microSD передбачена). В якості ОС використовується Android 9.0 Pie з інтерфейсною надбудовою ColorOS 6.0.

Ємність акумуляторної батареї становить 4000 маг, підтримується швидка зарядка потужністю 20 Вт. З роз’ємів присутній USB-C і стандартний роз’єм для навушників.

Базовий Realme XT оцінений в $225. У конфігурації за ці гроші-4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті. Версія з 6 ГБ ОЗУ і тим же об’ємом флеш-пам’яті коштує всього на $15 дорожче. Ну а ціна топового варіанту з 8 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті — $270. В Індії продажі стартують вже 16 вересня.

До слова, SoC Snapdragon 730 в цій моделі все-таки буде. У грудні вийде Realme XT 730G, назва якого вказує на модель однокристальної платформи. Особливістю цієї версії стане підтримка швидкої зарядки потужністю 30 Вт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.