Продажі iPhone падають третій квартал поспіль, iPhone XR – бестселер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незадовго до анонсу нового iPhone компанія Canalys випустила цікавий звіт, згідно з яким положення справ у Apple зараз не саме завидне. Третій квартал поспіль продажі iPhone знижуються, а річний обсяг продажів скоротився на 13%. За другому кварталі 2019 року було відвантажено близько 36 млн смартфонів iPhone.

Бюджетний iPhone XR виявився найпопулярнішим, що підтвердила Apple в ході вчорашньої презентації. З моменту її виходу в жовтні минулого року до кінця червня 2019 його продажі склали 47 мільйонів одиниць. До речі, ціна смартфона вчора була знижена до 599 доларів (15 000 грн.), так що він ще довго буде користуватися популярністю.

Що стосується iPhone XS і XS Max, то їх поставки з вересня 2018 по кінець червня 2019 склали 20 і 28 мільйонів одиниць відповідно відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, смартфони iPhone попереднього покоління продавалися краще. На iPhone XS, XS Max і XR довелося 59% світових поставок iPhone, в той час як на iPhone 8, 8 Plus X за аналогічний період роком раніше припадало 68% продажів.

Найбільш важливими ринками Apple залишаються США з часткою 35,5%, Китай з 16%, Японія з 9,5%, Великобританія з 4,9% і Канада з 3,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.