Categories: Смартфони

Уряд Британії рекомендує переходити з iPhone на Android

Share

Скільки було копій зламано в словесних баталіях між користувачами Android і iOS, що доводять один одному, що саме їх платформа є кращою. Причому, як це зазвичай буває, кожен був упевнений у своїй правоті і неправоті опонента. Однак у міру дорослішання “бійців” розмов на цю тему ставало все менше, поки вони не припинилися зовсім. Ніхто і подумати не міг, що відродити затихле протистояння вирішать в уряді Великобританії.

Уряд Великобританії порекомендував жителям країни перейти з iPhone на смартфони під управлінням Android через їх здатність зчитувати NFC-мітки. Але яка їм до цього справа, запитаєте? А справа саме що ні на є пряма.

Підтримка функції зчитування міток потрібна для подачі документів на переїзд в Туманний Альбіон через Брекзита. Спеціально для цього влада Великобританії навіть випустила спеціальний додаток, який дозволяє віддалено заповнити і подати документи на отримання реєстрації, всього лише відсканувавши паспорт громадянина Євросоюзу, в який вбудований RFID-чіп. Він вже містить в собі необхідну інформацію про заявника, знімаючи необхідність в особистому візиті в міграційну службу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справедливості заради варто помітити, що влада країни зверталися до Apple з проханням розблокувати функцію зчитування міток, оскільки це сильно полегшило б оформлення документів для десятків, якщо не сотень тисяч громадян ЄС, які бажають переїхати до Великобританії.

Однак у Купертіно відмовили англійцям у їхньому проханні. Але не з уявних міркувань безпеки, як багато хто міг подумати, а через те, що зчитувати NFC-мітки на сьогодні вміють тільки три смартфона: iPhone XR, XS і XS Max. А всі інші апарати отримають таку можливість тільки з виходом iOS 13. Британці ж вирішили не чекати і взагалі відмовилися випускати в App Store додаток для подачі заявки на переїзд.

Те, що Apple забороняє своїм смартфонам зчитувати NFC-мітки, виглядає щонайменше смішно. Таким чином в Купертіно позбавляють своїх користувачів колосальної кількості сценаріїв, в яких могла б знадобитися функція сканування автозаповнення документів – лише один з них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024

    Відомий інсайдер розкрив вартість Google Pixel 8a

    Скарбничка інформації про смартфон Google Pixel 8a, що готується до випуску, поповнилася новими даними. Після…

    01.05.2024

    Смартфони Huawei Pura70 вийдуть за межі китайського ринку

    Як мінімум, апарат засвітився в базі даних SIRIM, яка відноситься до ринку Малайзії. Також ресурс…

    01.05.2024

    46 моделей смартфонів та 12 моделей планшетів Samsung отримають One UI 7.0 на Android 15: повний список пристроїв

    Опубліковано список смартфонів і планшетів Samsung, які отримають інтерфейс One UI 7.0. Список цей не…

    01.05.2024

    Samsung готує нову модель преміального смарт-годинника

    За словами представників компанії, Samsung «прагне задовольнити попит на оновлення смарт-годинника за допомогою запуску нових…

    01.05.2024