Уряд Британії рекомендує переходити з iPhone на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скільки було копій зламано в словесних баталіях між користувачами Android і iOS, що доводять один одному, що саме їх платформа є кращою. Причому, як це зазвичай буває, кожен був упевнений у своїй правоті і неправоті опонента. Однак у міру дорослішання “бійців” розмов на цю тему ставало все менше, поки вони не припинилися зовсім. Ніхто і подумати не міг, що відродити затихле протистояння вирішать в уряді Великобританії.

Уряд Великобританії порекомендував жителям країни перейти з iPhone на смартфони під управлінням Android через їх здатність зчитувати NFC-мітки. Але яка їм до цього справа, запитаєте? А справа саме що ні на є пряма.

Підтримка функції зчитування міток потрібна для подачі документів на переїзд в Туманний Альбіон через Брекзита. Спеціально для цього влада Великобританії навіть випустила спеціальний додаток, який дозволяє віддалено заповнити і подати документи на отримання реєстрації, всього лише відсканувавши паспорт громадянина Євросоюзу, в який вбудований RFID-чіп. Він вже містить в собі необхідну інформацію про заявника, знімаючи необхідність в особистому візиті в міграційну службу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справедливості заради варто помітити, що влада країни зверталися до Apple з проханням розблокувати функцію зчитування міток, оскільки це сильно полегшило б оформлення документів для десятків, якщо не сотень тисяч громадян ЄС, які бажають переїхати до Великобританії.

Однак у Купертіно відмовили англійцям у їхньому проханні. Але не з уявних міркувань безпеки, як багато хто міг подумати, а через те, що зчитувати NFC-мітки на сьогодні вміють тільки три смартфона: iPhone XR, XS і XS Max. А всі інші апарати отримають таку можливість тільки з виходом iOS 13. Британці ж вирішили не чекати і взагалі відмовилися випускати в App Store додаток для подачі заявки на переїзд.

Те, що Apple забороняє своїм смартфонам зчитувати NFC-мітки, виглядає щонайменше смішно. Таким чином в Купертіно позбавляють своїх користувачів колосальної кількості сценаріїв, в яких могла б знадобитися функція сканування автозаповнення документів – лише один з них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.