Коли Google випустить Android 10

Google минулого тижня оголосила про ребрендинг і перейменування Android Q в Android 10 без використання “солодких” кодових імен для кожної нової версії мобільної операційної системи. Пошуковий гігант призначив дату офіційного виходу нової прошивки. Стабільна збірка Android для смартфонів буде випущена 3 вересня. Першими смартфонами, які отримають оновлення, будуть смартфони серії Pixel.

Google раніше випускала нові версії Android в алфавітному порядку, де перша літера означала назва десерту англійською мовою: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kit-Kat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo, Pie. На останньому “пирозі” солодкі назви закінчилися. Майбутня версія була відома як Android Q, але минулого тижня компанія оголосила, що відмовляється від “солодощів” для більш простого найменування, щоб не заплутувати користувачів. Система іменування буде простою: Android 10, 11, 12 і т. д.

Офіційного оголошення про випуск Android 10 не було, але Phone Arena стверджує, що запуск відбудеться 3 вересня. Джерело посилається на двох незалежних агентів служби підтримки Google. Оновлення до Android 10 в першу чергу торкнеться всіх пристроїв Pixel – від оригінальних телефонів 2016 року до нинішніх Pixel 3/3XL, 3a/3a XL.

Як завжди, власники інших смартфонів Android будуть чекати довше, поки Android 10 буде адаптований виробниками під свої телефони. Поки що єдиною компанією, яка розкрила свої плани, була HMD global. Власники телефонів Nokia 9 PureView, Nokia 8.1 і Nokia 7.1 отримають Android 10 в IV кварталі цього року.

Нагадаємо, що раніше Google заявляла, що оновлення до Android 10 буде поширюватися швидше, ніж раніше, і на більшій кількості пристроїв. Водночас Android 10 отримає вкрай корисну функцію від iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.