Apple розробляє iPhone без вирізу в дисплеї

У 2017 році Apple представила новий у всіх відносинах iPhone X. Смартфон був зустрінутий публікою неоднозначно – одних здивувала висока стартова ціна 999 доларів (25 200 грн.), інші засумнівалися в зручності технології Face ID, третіх збентежила “виїмка” в екрані. Звичайно, виріз в дисплеї складно назвати естетичним рішенням, однак на той момент це був єдиний варіант, при якому на лицьовій панелі смартфона можна було розмістити просунуті датчики TrueDepth. Але технології не стоять на місці, і вже зараз у розпорядженні Apple є розробки, які дозволять перемістити всі потрібні сенсори Face ID прямо під екран.

Apple готова відмовитися від вирізу в дисплеї iPhone і для цього у неї є всі необхідні технології. Про це побічно говорить новий зареєстрований патент компанії.

У документі описуються мініатюрні компоненти Face ID і фронтальної камери, які можна буде вмонтувати безпосередньо під екран. Щоб датчики могли захоплювати світло, в підкладці матриці будуть використовуватися крихітні отвори, розмір яких настільки малий, що їх буде не можна помітити неозброєним оком. Однак, цих областей буде цілком достатньо для правильної роботи фірмової технології розпізнавання осіб і передньої камери.

Це далеко не єдина запатентована розробка Apple в даному напрямку. В арсеналі корпорації є ще одна технологія, яка може бути використана в майбутніх iPhone. Йдеться про інноваційну матрицю, яка здатна ставати прозорою в тих чи інших областях, дозволяючи датчикам TrueDepth зчитувати всі необхідні відомості.

Звичайно, говорити про який-небудь прорив поки рано — всі розробки описані лише на папері. Тим більше iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11R, якщо вірити чуткам, отримають таку ж виїмку в екрані, як і раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.