Harmony OS – нова операційна система від компанії Huawei 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На заході Huawei Developers Conference 2019 китайський виробник презентував власну операційну систему. Очікувалося, що вона буде називатися HongMeng OS, але справжнім комерційним ім’ям виявилася Harmony.

Як розповів глава Huawei Consumer Business Group Річард Ю, Harmony OS зможе працювати на широкому спектрі девайсів, включаючи смартфони, ноутбуки, розумні колонки, телевізори і пристрої інтернету речей. Huawei представить перший девайс під управлінням системи 10 серпня – ним стане телевізор суббренда Honor під назвою Vision. У найближчі три роки платформу поширять і на інші гаджети корпорації.

Представники компанії повторили, що вважали за краще б використовувати на смартфонах Android, але якщо така можливість зникне, перемикання на власну систему займе кілька днів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ми не зможемо використовувати його (Android) у майбутньому, ми зможемо негайно переключитися на Harmony OS, – Річард Ю

Операційна система використовує захищену середу виконання Trusted Execution Environment. Кожен пристрій в залежності від типу буде використовувати окремі модулі Harmony OS. Весь код системи буде опублікований у відкритий доступ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.