Huawei Mate 30 Lite – Перший смартфон із HarmonyOS

Перевірений мережевий інформатор під ніком RODENT950 опублікував інсайдерські відомості про лінійку смартфонів Huawei Mate 30, а точніше про те, які операційні системи в них будуть використовуватися.

Так, звучить дивно, але, як мінімум, одна модель буде поставлятися в різні регіони світу з різними операційними системами. Молодша модель, яка отримає назву Huawei Mate 30 Lite, буде працювати під управлінням операційної системи HarmonyOS. Ця операційна система довгий час була відома під назвою HongMeng OS і є внутрішньою розробкою компанії Huawei. Сьогодні HarmonyOS була офіційно представлена розробником, який підтвердив, що це програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом (open source).

Написане вище справедливо виключно для моделі Huawei Mate 30 Lite, яка буде продаватися на території Китаю. У всіх інших регіонах Huawei Mate 30 Lite буде працювати під управлінням EMUI 10, створеної на базі операційної системи Android 10. Вихід смартфона очікується вже в середині-кінці вересні.

Що стосується Huawei Mate 30 і Huawei Mate 30 Pro, то у всіх регіонах світу ці смартфони будуть продаватися з EMUI 10 і Android 10. Ці моделі надійдуть у продаж в жовтні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.