Samsung назвала причини відмови від роз’єму 3,5 мм в Galaxy Note 10

Смартфони Samsung Galaxy Note 10 і Galaxy Note 10+ стали першими пристроями лінійки, які втратили роз’єму 3,5 мм, однак компанія до цього позбавила цього роз’єму ще кілька моделей, включаючи Samsung W2018 і Galaxy A80.

Але тільки зараз Samsung виступила з офіційним коментарем з цього приводу, назвавши “справжні причини відмови від роз’єму 3,5 мм в Galaxy Note 10”.

Представник Samsung повідомив в інтерв’ю The Verge, що ліквідація роз’єму 3,5 мм дозволило встановити в смартфон акумулятор більшої ємності. Він уточнив (краще б він цього не робив), що ємність акумулятора таким чином вдалося підвищити приблизно на 100 мА•год. Якщо згадати, що ємність акумуляторів Samsung Galaxy Note 10 і Galaxy Note 10+ становить 3500 і 4300 мА•год, відповідно, то виходить, що вигода від цього була практично непомітною (близько 2-3%).

Однак представник Samsung пішов ще далі, заявивши, що відмова від роз’єму 3,5 мм дозволив поліпшити тактильний зворотний зв’язок, так як в смартфоні не залишилося порожнини для гнізда 3,5 мм. Про куди більшу порожнину для стилуса він, мабуть, просто забув.

Так, подібні відмовки практично всіх виробників, які відмовляються від роз’єму 3,5 мм, виглядають безглуздо. Тільки виконавчий директор компанії OnePlus Піт Лау (Pete Lau) не посоромився прямо сказати, що видалення аудіороз’єм 3,5 сприяє збільшенню продажів бездротових навушників і прибутку компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.