Смартфони Samsung Galaxy Note 10 і Note 10+ представлені офіційно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і передбачалося, сьогодні компанія Samsung офіційно представила свої флагманські смартфони Galaxy Note 10. Причому саме так – смартфони. У лінійці тепер дві моделі: базова Galaxy Note 10 оснащена екраном діагоналлю 6,3 дюйма, а в більш дорогий Galaxy Note 10+ використовується дисплей діагоналлю 6,8 дюйма. Втім, екрани розрізняються не тільки розміром діагоналі: у старшої моделі використовується матриця роздільною здатністю 3040×1440 пікселів, у молодшій – 2280×1080 пікселів. Обидві панелі відносяться до сімейства Dynamic AMOLED і підтримують HDR10+.

Камери в смартфонах потрійні, характеристики однакові. Основний датчик – 12-мегапіксельний, з системою оптичної стабілізації і об’єктивом зі змінною діафрагмою F/1,5 і F/2,4. З другим датчиком аналогічної роздільної здатності з’єднаний телеоб’єктив, в цьому модулі також застосовується оптична стабілізація. Третій модуль поєднує в собі 16-мегапіксельний датчик і ширококутний об’єктив з кутом огляду 123°. В Galaxy Note 10+ цей набір доповнено камерою 3D ToF. У зв’язці з нею використовується додаток 3D Scanner, що дозволяє створювати тривимірні моделі реальних об’єктив – з тим лише обмеженням, що габарити об’єкта не повинні перевищувати 80 х 80 х 80 см.

Фронтальні камери розміщені по центру екрану. Вони теж однакові, а їх склад – датчик зображення роздільною здатністю 10 Мп, об’єктив з кутом огляду 80° і система автофокусу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони підтримують запис відео 4К, для редагування якого передбачений покращений відеоредактор, у своїй роботі спирається на перо S Pen. Альтернатива вбудованому видеоредактору – Adobe Premier Rush. Цю програму користувачі Galaxy Note 10 можуть завантажити безкоштовно.

Обидва смартфона запропоновані як у версіях c модемом LTE, так і з модемами 5G. Правда, варіанти з підтримкою мобільних мереж п’ятого покоління будуть доступні не скрізь і в обмежених кількостях – все-таки в більшості країн і регіонів комерційна експлуатація мереж 5G ще не розпочата.

У новому поколінні Galaxy Note фірмовий стилус S Pen знайшов додаткову функціональність за рахунок інтегрованого акселерометра і гіроскопа – за рахунок цього перо можна використовувати як контролер руху. За допомогою жестів в повітрі можна управляти інтерфейсом смартфона на відстані, але в Samsung запропонували набір засобів розробника Air Actions SDK, так що управління на відстані може бути реалізовано і в іграх, і в сторонніх додатках.

Samsung Galaxy Note 10+ і Note 10 мають по 256 ГБ флеш-пам’яті в стандартній конфігурації, за доплату запропонують версії з 512 ГБ флеш-пам’яті. Note 10 в базовій версії має 8 ГБ ОЗУ і 12 ГБ ОЗУ – у варіанті з модемом 5G, а ось для Galaxy Note 10+ 12 ГБ ОЗУ – це стандарт для всіх модифікацій. Підтримка карт пам’яті об’ємом до 1 ТБ є тільки в Galaxy Note 10+, та й то виділеного слота немає — microSD встановлюється в гібридний лоток для карт SIM. Варіантів однокристальних систем як зазвичай два — анонсована сьогодні вранці SoC Exynos 9825 Snapdragon 855 (звичайної версії, а не Plus).

Galaxy Note 10+ отримав акумулятор ємністю 4300 мА·год і підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт. Правда, в комплекті йде зарядний пристрій потужністю всього 25 Вт. Такий же зарядний пристрій і в молодшій версії, а ємність її акумулятора – 3500 мА·год. обидва смартфона підтримують швидку бездротову зарядку і зворотну бездротову зарядку, що дозволяє заряджати Galaxy Watch або, наприклад, Galaxy Buds.

Смартфони оснащені стереофонічними гучномовцями і мають в комплекті дротову гарнітуру з роз’ємом USB-C — адже стандартного роз’єму для навушників більше немає.

Новинки вже доступні для замовлення, але реальні продажі почнуться тільки 23 серпня. На старті продажів доступні три кольори: Aura Glow, Aura White і Aura Black. На деяких ринках можна буде купити Galaxy Note 10 у виконанні Aura Pink.

Ціни вже оголошені. Вартість базового Galaxy Note 10 — 950 євро (27 000 грн.), Galaxy Note 10+ — 1 100 євро (31 200 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.