Categories: Смартфони

Huawei Mate 30 Pro отримає дві камери по 40 Мп

Share

Якщо ви з нетерпінням чекали смартфон Huawei Mate 30, то наступна новина повинна трохи скрасити ваші очікування. Згідно з новою інформацією, майбутній китайський флагман отримає не одну, а цілих дві камери з роздільною здатністю 40 Мп. Але що ще приємніше, сенсори обох камер будуть нестандартно великими, що обіцяє найкращим чином скачаться на якості фотографій.

Взагалі, в дозволі 40 Мп немає нічого дивного. Сьогодні камери в смартфонах з такою (і навіть більшою) роздільною здатністю зустрічаються повсюдно. Так, наприклад, у попередника Mate 30 камера якраз мала роздільну здатність 40 Мп. Правда, там така камера була лише одна, але факт в тому, що таким дозволом нікого вже не здивуєш. Інша справа, що розмір сенсору (вона ж матриця) в новому флагмані Huawei складе колосальні 1/1.55 дюйма для основної камери та 1/1.7 дюйма для ширококутної.

На всякий випадок поясню. Чим більше в камері розмір матриці, тим чіткіше, яскравіше, та й взагалі краще на неї виходять фотографії. Розмір матриці прийнято вимірювати в дюймах. Один дюйм дорівнює 17 міліметрів. Такі величезні сенсори в камерах ми, мабуть, ще не скоро побачимо, тому зазвичай їх розмір записують у вигляді дробу. Чим менше друге число в дробу (дільник), тим більше матриця. Чим більше матриця, як ми вже з’ясували, тим крутіше камера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння, у камери Samsung Galaxy Note 10 очікується розмір матриці 1/2.55 дюйма, а у обох камер Huawei Mate 30 Pro – 1/1.55 дюйма і 1/1.7 дюйма. На зображенні вище все наочно продемонстровано в порівнянні. Це зображення, до речі, опублікував у своєму Twitter-акаунті відомий інсайдер Ice Universe, написавши також про те, що у Note 10 немає жодних шансів перевершити Mate 30 Pro в плані «залізної начинки» камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024