Huawei Mate 30 Pro отримає дві камери по 40 Мп

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви з нетерпінням чекали смартфон Huawei Mate 30, то наступна новина повинна трохи скрасити ваші очікування. Згідно з новою інформацією, майбутній китайський флагман отримає не одну, а цілих дві камери з роздільною здатністю 40 Мп. Але що ще приємніше, сенсори обох камер будуть нестандартно великими, що обіцяє найкращим чином скачаться на якості фотографій.

Взагалі, в дозволі 40 Мп немає нічого дивного. Сьогодні камери в смартфонах з такою (і навіть більшою) роздільною здатністю зустрічаються повсюдно. Так, наприклад, у попередника Mate 30 камера якраз мала роздільну здатність 40 Мп. Правда, там така камера була лише одна, але факт в тому, що таким дозволом нікого вже не здивуєш. Інша справа, що розмір сенсору (вона ж матриця) в новому флагмані Huawei складе колосальні 1/1.55 дюйма для основної камери та 1/1.7 дюйма для ширококутної.

На всякий випадок поясню. Чим більше в камері розмір матриці, тим чіткіше, яскравіше, та й взагалі краще на неї виходять фотографії. Розмір матриці прийнято вимірювати в дюймах. Один дюйм дорівнює 17 міліметрів. Такі величезні сенсори в камерах ми, мабуть, ще не скоро побачимо, тому зазвичай їх розмір записують у вигляді дробу. Чим менше друге число в дробу (дільник), тим більше матриця. Чим більше матриця, як ми вже з’ясували, тим крутіше камера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння, у камери Samsung Galaxy Note 10 очікується розмір матриці 1/2.55 дюйма, а у обох камер Huawei Mate 30 Pro – 1/1.55 дюйма і 1/1.7 дюйма. На зображенні вище все наочно продемонстровано в порівнянні. Це зображення, до речі, опублікував у своєму Twitter-акаунті відомий інсайдер Ice Universe, написавши також про те, що у Note 10 немає жодних шансів перевершити Mate 30 Pro в плані «залізної начинки» камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.