Zeiss вважає, що 64 Мп в смартфонах не потрібні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Першим телефоном з камерою став Kyocera VP-210, який був представлений в 1999 році. Протягом останніх 20 років виробники шукають нові способи зробити камери мобільних пристроїв більш досконалими.

Останнім часом почалася явна гонка за роздільною здатністю датчиків зображення. Сьогодні багато моделей смартфонів оснащені датчиками зображення роздільною здатністю 48 Мп. Найближчим часом очікується вихід моделей з 64-мегапіксельними датчиками зображення. Однак багато хто задається питанням, а чи потрібні подібні датчики зображення смартфонам.

За словами генерального директора і президента Zeiss Group доктора Майкла Кашке (Michael Kaschke), 40-мегапіксельного сенсора вже більш ніж достатньо для смартфонів. Під час розмови з Indian Express він пояснив, що існують обмеження, які стосуються швидкості обробки, шумів і витрат, які вже зараз виникли в індустрії смартфонів. Він упевнений, що при нинішньому рівні розвитку технологій і габаритах смартфонів, смартфонам не потрібні датчики зображення роздільною здатністю більше 40 Мп. Смартфони просто не можуть використовувати подібні можливості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майкл Каші додав, що Zeiss Lens хоче більше фокусуватися не на смартфонах, а на продуктах, які орієнтовані на професіоналів, напівпрофесіоналів і художніх фотографів. Проте компанія все ще працює з виробниками смартфонів і в даний час співпрацює з HMD Global при розробці нових смартфонів Nokia.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.