Xiaomi Mi A3 – розчарував всіх фанатів у всьому світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi A3 – розчарування року в бюджетному сегменті. У девайса є три важливих мінуса. Компанія Xiaomi по праву вважається королем бюджетного сегмента: та ж модель Redmi Note 7 давно стала бестселером. Але є один важливий нюанс, через який багато користувачів не бажають користуватися девайсами виробника. І кажу я про фірмову оболочку MIUI. Тому багатьох цікавить тільки одна бюджетна лінійка з передвстановленим чистим Android – Mi A. Люди хочуть смартфон з голою прошивкою на борту, але не горять бажанням брати оверпрайснуті Nokia або дорогі флагманські Pixel.

Так що вся надія залишалися на китайців, але в підсумку вони самі ж угробили потенційний хіт продажів. Нижче – три фатальних недоліку Xiaomi Mi A3.

Процесор
Всі останні среднебюджетние моделі компанії оснащувалися чіпсетами Snapdragon серії 7хх: Mi9 SE, MI 9T, CC9.

У випадку з Mi A3 чомусь заощадили і встановили Snapdragon 665, який є всього лише мінорним апгрейдом перевіреного Snapdragon 660. Останній був встановлений в тому числі і в минулому поколінні – Xiaomi Mi A2. Навіть в Redmi Note 7 Pro був інтегрований потужний Snapdragon 675. Чому виробник для міжнародного ринку запас саме 655-й проц, так і залишиться загадкою.

Екран
Якщо вірити маркетинговим подачок, то все круто: вау, AMOLED дисплей з вбудованим дактилоскопії!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ділі все не так райдужно: панель має слабке HD + роздільна здатність при діагоналі в 6 дюймів. Знову ж таки, дуже дивно, враховуючи, що у попередників були гідні FullHD-матриці. Також через технології PenTile чіткість буде ще нижче, ніж на аналогічних LCD-рішеннях. В результаті виходить, що Mi A3 має ганебні 282 ppi, в той час як у конкурентів по ціновій категорії цей показник досягає в середньому 403 ppi.

До речі, наочно різницю в чіткості HD і FullHD AMOLED вже демонстрували колеги з MobilTelefon – дивіться на фото нижче і робіть висновки самі.

NFC
Раз в MI9 SE, Mi 9T і навіть в CC9 для китайського ринку з’явився цей важливий чіп, то логічно було чекати того ж і в Mi A3. Але і тут чекало суцільне розчарування – довгоочікуваного модуля немає.

Висновок
Звичайно, у новинки є і свої плюси. Можна відзначити, що були виправлені болячки попереднього покоління: поставили ємний аккум на 4030 mAh, залишили міні-джек, прокачали камеру. Але, на жаль, як на мене, три вищеописаних нестачі перекреслюють всі достоїнства. Так що забийте на Mi A3, або сподівайтеся на Pro-версію, яка навряд чи з’явиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.