10 функцій Android, яких не знайти на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суперечка про те, що кращі iOS або Android, вже давно не актуальний, адже кожна система хороша по-своєму. Обидві ОС мають як свої плюси, так і мінуси. При цьому абсолютно ідентичними їх назвати не вийде при всьому бажанні. Так що сьогодні ми поговоримо від відмінності цих операційних систем і розберемося в тому, які ж функції Android не доступні власникам яблучних смартфонів і планшетів.

Always-on-Display

Якщо ви використовуєте Android-пристрій з OLED-дисплеєм, то функція Always-on-Display буде для вас вкрай корисна. Погодьтеся, вам не потрібно, щоб включалася підсвічування всього дисплея, якщо ви хочете просто подивитися час, дату, повідомлення або іншу інформацію. Always-on-Display оптимізує роботу заблокованого екрану, дозволяючи значно заощадити заряд батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька користувачів для одного пристрою

Перемикатися між різними користувачами на Android дуже легко. При цьому кожен користувач матиме свій набір програм, фотографій і контактів. На яблучних пристроях такого немає. Якщо ви хочете поділитися своїм гаджетом з друзями або членами сім’ї, то вам доведеться забути про конфіденційність.

Instant Apps

Google додали цю дійсно корисну функцію для Android зовсім недавно. Завдяки їй ви можете спробувати додатки, доступні в Google Play Store, не завантажуючи їх на свій пристрій. Після використання програми, якщо воно вам це не сподобається, немає необхідності проходити через весь процес установки / видалення. Дуже зручно. Шкода, що підтримують її поки не всі програми.

Нічний режим для камери

Однією з особливостей камери Android (хоча і на iPhone вона вище всяких похвал), є нічний режим. Популярні Android-смартфони, такі як Pixel, OnePlus, Samsung і Hauwei, оснащені нічним режимом, призначеним для поліпшення фотографій при зйомці в умовах низького освітлення. Нічний режим – це, здебільшого, програмна опція, так що Apple цілком могла б її додати.

Закрити всі додатки

Ми всі використовуємо десятки додатків на наших смартфонах кожен день. І багато хто з них «висять» в сплячому режимі, витрачаючи заряд батареї. Якщо ви хочете закрити всі програми на iOS, то вам потрібно закрити кожну з них окремо. На Android же закрити всі програми можна одним натисканням.

Додатки за замовчуванням

Одним з переваг Android-пристроїв є те, що ви можете встановити додатки за замовчуванням для різних функцій, такі як перегляд веб-сторінок, телефонні дзвінки, текстові повідомлення і відкриття посилань. Ви навіть можете замінити віртуального помічника на вашому смартфоні.

Віджети на головному екрані

Так, віджети існують і на iOS. Але на Android, вони куди корисніше, так як ви можете закріпити їх в будь-якому місці на головному екрані. У той час, як на iOS ви можете використовувати віджети лише в певній галузі. Та й їх функціональність сильно обмежена.

персоналізація

Тут у Android немає рівних. Ви можете поміняти все, що хочете. Від шпалер і значків додатків до кастомних лаунчер, які змінюють вашу систему до невпізнання. Можна навіть перетворити Android в практично повну копію iOS. А ось на пристроях від хлопців з Купертіно такий фінт провернути вийде.

Розділений екран

Функція поділу екрана вже є на пристроях Apple, але ви можете використовувати її повноцінно тільки на iPad. У цьому немає ніякого сенсу. Чому не можна ввести її і на смартфонах? Проте, можливість поділу екрана на Android-смартфонах присутній. Причому дуже давно.

Відправка файлів через Bluetooth

У Apple є прекрасний AirDrop, але його функціональність дуже сильно обмежена. Ви не можете, наприклад, передати одному аудіофайл або документ. На Android з цим проблем немає. Ви спокійно відправляєте то, що хочете і тому, кому хочете.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.