Мінімум $3500: Названа ціна складного iPad Pro з 5G

Планшет для «еліти» повністю замінить комп’ютер вже в 2020 році, говорить аналітик.

Джефф Лін, аналітик IHS Markit, вивчаючи закупівлі та патенти Apple, прийшов до висновку, що компанія розробляє нове покоління iPad з підтримкою 5G і гнучким екраном.

Дана інформація ще не підтверджена офіційними представниками Apple, проте в Мережі вже з’являлися патенти, які підтверджують слова Ліна. Блогером-аналітиком з YouTube каналу MT Tech названа передбачувана ціна пристрою. Спеціаліст припустив, що лінійка iPad Pro 5G отримає не тільки складаний планшет, але і звичайний. Так, стандартна версія iPad Pro 5G обійдеться в $ 2500, а гнеться iPad Pro 5G буде коштувати мінімум $ 3500. У максимальній комплектації цінник на гнучкий планшет може перевищити $ 4500.

З огляду на той факт, що ціна на останні iPhone на старті продажів досягала $ 2000, а нинішній iPad Pro в максимальній комплектації обходиться в $ 2400, це припущення можна вважати вірним. Незважаючи на високий цінник, пристрої Apple продовжують користуватися масовим попитом у «еліти», а значить проблем з продажами не буде. Новий пристрій з підтримкою мереж 5 покоління зможе здивувати користувачів. Надшвидкий інтернет-серфінг на пристрої з власною операційною системою iPadOS і новим поколінням процесорів серії A, зможе подарувати покупцям новий досвід.

Стів Джобс очікував, що планшети замінять собою ПК і його дітище впритул наближається до цього. На нинішньому поколінні iPad Pro можна не тільки розважатися, але й виконувати складні завдання в фото і відео редакторах. Мобільний пристрій з підтримкою 5G і багатозадачним швидкісним екраном зможе замінити ПК і скласти конкуренцію вузьконаправленим девайсів Surface від Microsoft. Однак не варто очікувати швидкого виходу планшета. Впровадження 5G по світу тільки почалося, а нинішні складні екрани не відповідають вимогам Apple. Найімовірніше, пристрій представлять не раніше 2020 року. На той час мережі 5G вже поширяться по світу, і, можливо, Corning створить для Apple гнеться скло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.