Чому не можна залишати Bluetooth ввімкненим?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви інтуїтивно розумієте, чому ви повинні замикати свої двері, коли виходите з дому, або, наприклад, навіщо потрібно ставити пароль на ваш смартфон. Але є багато цифрових входів, які ви постійно залишаєте відкритими, і найважливіший з них – це ваш Bluetooth, пише itsider.com.ua.

Кожного разу, коли вам це абсолютно не потрібно, ви повинні вимикати його.

Мінімізація використання Bluetooth мінімізує ризик потрапити в руки шахраїв і хакерів. Існують спеціальні атаки, як, наприклад, BlueBorne, оголошена охоронною фірмою Armis кілька років тому, яка дозволяє підпорядкувати собі будь-який вразливе пристрій з включеним Bluetooth.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недоліки не в самому стандарті Bluetooth, а в його реалізації у всіх видах програмного забезпечення. Windows, Android, Linux і iOS – всі були уразливі для BlueBorne, і мільйони все ще залишаються в небезпеці.

Так що вимкніть Bluetooth, якщо ви ним не користуєтесь. Можуть виникнути деякі незручності, наприклад, якщо ви підносите ноутбук до свого робочого столу і хочете, щоб він підключався до миші і клавіатури по Bluetooth автоматично. Але давайте будемо чесні: якщо ви будете просто включати і включати його кожного разу, особливої незручності вам не додасться. Але ви, ймовірно, більшу частину часу просто не використовуєте Bluetooth.

А якщо ви використовуєте його 24/7 на своєму телефоні через периферійні пристрої, такі як розумний годинник або навушники, ви можете, принаймні, відключити його на інших своїх пристроях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.