Операційна система Hongmeng не призначена для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо дати випуску операційної системи Hongmeng, що розробляється Huawei, ходили різні чутки, але при цьому всі джерела були одностайні в одному — в разі чого, ця ОС повинна замінити Android. На ділі ж виявилося, що до смартфонів Hongmeng взагалі ніякого відношення не має.

Про це повідомив глава і засновник Huawei Рен Женфей (Ren Zhengfei) в інтерв’ю The Financial Times. Тобто тепер абсолютно точно можна говорити, що своєї ОС для смартфонів, яка могла б виступити альтернативою Android, у Huawei в цьому році не буде. Ймовірно, і в наступному теж. Huawei в будь-якому випадку буде використовувати Android, про що вже неодноразово заявляла. Враховуючи, що США і Китай на недавньому саміті G20 перезавантажили переговори щодо нової торговельної угоди, ймовірність зняття санкцій з Huawei в найближчі кілька місяців (а може й тижнів) досить висока, і компанія зможе використовувати Android без обмежень як раніше. Власне, доробка прошивки EMUI і не зупиняється: тільки в цьому місяці EMUI 9.1 отримає 16 моделей смартфонів Huawei.

Що ж стосується Hongmeng, то ця операційна система призначена для Інтернету речей — автономного транспорту, промислової автоматизації та подібних сфер застосування. А все тому, що вона «може точно контролювати затримку нижче п’яти мілісекунд, навіть від мілісекунди до субмілісекунди». Тобто ОС розробляється з урахуванням зовсім іншої специфіки застосування, нехарактерною для смартфонів. Також Рен Женфей зазначив, що найбільш важливою частиною операційної системи є створення екосистеми: «Потрібно два або три роки, щоб створити гарну екологію. Ми впевнені, що можемо покластися на Китай і побудувати екосистему для всього світу». Загалом, навіть якщо Hongmeng і буде готова в найближчі місяці, то реальну роботу її можна буде побачити в кращому випадку в кінці наступного року. І в цьому випадку явно обійдеться без смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.