Смартфон Xiaomi CC9 представлений офіційно

У Китаї повним ходом йде захід, на якому компанія Xiaomi анонсує нову лінійку смартфонів — CC, а також три її представника: CC9, СС9е і СС9 Meitu Edition. У цій новині зупинимося на базовій моделі лінійки – CC9.

Глава компанії Лей Цзунь обіцяв, що Xiaomi CC9 виявиться модифікованою версією флагмана Mi 9, так і сталося. Правда, якщо флагман побудований на платформі Qualcomm Snapdragon 855, то CC9 дісталася однокристальна система простіше — Snapdragon 710. І це при тому, чутки приписували цій моделі платформу Snapdragon 730. Але її немає.

Зате є аналогічний Mi 9 AMOLED екран діагоналлю 6,39 дюйма роздільною здатністю Full HD+ з вбудованим сканером відбитків пальців сьомого покоління. Дисплей займає 91% площі фронтальної панелі і характеризується максимальною яскравістю 600 кд/кв. м.

У краплеподібному вирізі екрану розмістилася фронтальна камера, що складається з датчика роздільною здатністю 32 Мп і об’єктива з діафрагмою F/1,6.

Основна камера складається з трьох модулів, головний з яких — Sony IMX586 роздільною здатністю 48 Мп. З інших особливостей моделі-адаптер NFC, ІЧ-випромінювач, підтримка звуку Hi-Res HD і технології Game Turbo 2.0.

У CC9 встановлений акумулятор ємністю 4030 мА·год. Враховуючи різницю в енергоспоживанні і ємності акумуляторів Mi 9 і CC9, можна припустити, що за автономності новинка істотно обійде флагман. Втім, продуктивність при цьому принесена в жертву. CC9 підтримує швидку зарядку потужністю 18 Вт, за офіційними даними акумулятор заряджається на 43% всього за півгодини. Маса новинки становить 179 грамів — це одна із самих легких моделей в класі, особливо з урахуванням ємності акумуляторної батареї.

Xiaomi CC9 надійде в продаж в трьох кольорах: білому (він описується дуже цікаво — «з ефектом іскріння сонця на снігу»), синьому (з характерними спіралями) і чорному. Ціни вже оголошені: базова версія з 6 ГБ ОЗП і 64 ГБ флеш-пам’яті оцінена в $260 (6 800 грн.). Версія з тими ж 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті коштує в Китаї $290 (7 600 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.