Android Q дозволить підключатися до мереж Wi-Fi прямо з додатків і ігор, а відключені вручну мережі будуть блокуватися на добу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явилися нові подробиці про те, як в Android Q організовано управління мережами Wi-Fi. У новій версії ОС буде використаний API під назвою Settings Panels, за рахунок якого управління мережами стане можливо прямо з додатків – користувачеві не треба буде згортати гру і гарячково шукати шторку, щоб, приміром, переключитися з мобільного трафіку на Wi-Fi.

Settings Panels дозволить прямо з програми або гри включати або відключати Wi-Fi, активувати підключення до інтернету через 3G або LTE, а також включати режим «У літаку».

Також в Android Q буде виправлена ситуація, при якій смартфон знову і знову намагався підключитися до мережі Wi-Fi, яка з якихось причин перестала працювати. Тепер якщо користувач відключає активну мережу Wi-Fi, то вона автоматично блокується на добу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом цього періоду мережа з тимчасового «чорного списку» не буде використовуватися для автоматичного підключення навіть у тому випадку, якщо буде видалена і підключена повторно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.