Корисна функція в Android Q вирішить дратівливу проблему

Якщо вас дратує постійно згасаючий екран смартфона, а сильно завищений час для входу в сплячий режим з’їдає дуже багато заряду батареї, тоді вам повинна сподобатися нова функція «Screen attention» – це рішення дратівної проблеми, а при деяких сценаріях використання вона також може трохи продовжити термін служби батареї смартфона.

У попередній версії оновлення Android Q Beta 3 був прихований параметр «Adaptive Sleep», який тепер повноцінно представлений функцією «Screen attention», що включає графічне відображення, анімацію і власне ім’я. Тепер цю функцію можна буде знайти за адресою: «Налаштування» > «Екран» > «Screen attention».

Нова функціональна можливість з’явилася в останньому оновленні Android Q Beta 4. «Screen attention» використовує фронтальну камеру вашого смартфона, щоб «побачити», чи дивитеся ви на екран чи ні. Якщо дивитеся, дисплей залишається включеним. Відвернулися – екран погас. Схожу технологію вже пропонують деякі інші виробники Android-смартфонів (наприклад, Smart Stay від Samsung вже багато років використовується на апаратах серії Galaxy).

Схоже, функція «Screen attention» стане доступною для всіх смартфонів, які отримають оновлення до Android 10 і, практично, немає сумнівів у тому, що ми побачимо її на смартфонах Google Pixel. Спочатку, мабуть, Google потужно і голосно пропіарить «Screen attention» і реалізує її в девайсах майбутньої серії Pixel 4, а трохи пізніше додасть її і в інші моделі за допомогою оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.