Перші враження від iOS 13. Чи треба ставити прямо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось уже якийсь час ми тестуємо iOS 13 на iPhone Xs Max. У неї є свої плюси і мінуси.

Саме час поділитися першими враженнями від нової операційної системи.

Загальні враження

В цілому, ця бета-версія iOS працює на подив стабільно і не перенасичена якимось неймовірним кількістю багів. Всі штатні програми функціонують приблизно так, як і було задумано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тобто немає раптових вильотів, не з’їжджають шрифти, все рівно і плавно. Іноді тільки виникають мікрофрізи при відкритті Настройок. Але це не критично. Глобальних фейл не помітив.

А ось невеликих недоробок ще досить. Наприклад, проблеми зі шрифтами на деяких сайтах. Вони відрізняються від тих, до яких ми звикли. Навіть в текстовому редакторі, де я зараз пишу цей текст, з’явилися дивні розриви між літерами і змінилася стилістика шрифтів.

По частині автономності ще рано робити якісь висновки. Але поки мій айфон працює явно довше, ніж раніше. Якщо раніше я знімав його з зарядки в 9 ранку, годині о 15 після активного використання вже було 20%, то зараз у мене 35% і час 16:00. Непогано для першої бети, а?

Копіювання не завжди працює без косяків. Періодично текст може не вставлятися, навіть варіанти такого не пропонує. Кому-то це може не сподобатися.

Деякі юзери скаржаться на довільно відключаючий Bluetooth приблизно на 15 секунд. Плюс можливі рідкісні перезавантаження, але це нормально для бета-версії.

Зате з Face ID прям-таки помітна колосальна різниця. Якщо раніше він працював трохи повільно, то зараз я навіть не встигаю дотягнутися до розблокування, а сканер вже щитує моє обличчя. Apple не обдурила, приріст дійсно є. Зараз Face ID – блискавка!

Темна тема на OLED-екранах не викликає біль в очах: ​​вона рівномірна і збалансована, а чорний колір дійсно чорний! Чи не сірий, чи не темно-синій, а просто чорний.

Окей. Що працює, що ні?

Як я вже говорив вище, всі штатні додатки працюють практично без нарікань. А ось зі сторонніми все трохи складніше.

Далі по пунктах, що стоїть у мене і які є проблеми.

Pixelmator . Деякі зображення не вставляються. Наприклад, хочете додати фото з основного Фотопотока, а інтерфейс раптово зникає.

AliExpress . Все працює без нарікань.

Microsoft Word, Excel . Багів не виявлено. Тільки іноді шрифти не такі, якими мають бути. Вирішується перезапуском додатка.

Google Docs . Проблем не виявлено.

Яндекс.Клавіатура . Краще їй на iOS 13 не користуватися. Часто конфліктує зі штатною клавой в iOS і сама перемикається.

Амедіатека . Всі функції програми працюють, тільки відео не завантажуються. 😉

Netflix . Все ОК.

Twitter . Все працює в звичайному режимі.

Facebook Messenger . Багів не виявлено.

Telegram, Viber, Slack . Все працює нормально.

WhatsApp . Періодично ховаються вхідні повідомлення, злегка багует клавіатура в особистих листування.

Instagram, YouTube . Все працює нормально.

Spark . Все норм.

Сбербанк, Тінькофф, Альфа-банк . Все працює без нарікань, нічого не вилітає.

Яндекс.Карти / Довiдка / Метро / Транспорт / Електрички / Погода . Всі сервіси працюють без будь-яких проблем.

Частина популярних додатків може працювати не дуже коректно. Але з критичних проблем я не помітив нічого, крім вильотів у ВКонтакте.

Ставити зараз або почекати?

Критичних проблем виявлено не було. Система працює супершвидко і без особливих багів.

За моїми відчуттями, зараз користуватися айфоном ще простіше, ніж раніше . Видно, що Apple продовжує працювати над оптимізацією операційної системи. Вона працює стабільніше, ніж багато версій Android. Я не шуткую.

Так що, як мінімум, на останні iPhone Xs її можна ставити. Деякі в коментарях скаржилися, що в iPhone XR відключився Face ID, так що власникам цих смартфонів радимо дочекатися публічної бета-версії в липні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.