Categories: Смартфони

Експерти назвали смартфони, які ламаються найчастіше

Share

Надійність сучасних смартфонів далека від ідеальної. Більшості з них досить впасти на ламінат, не кажучи вже про асфальт, щоб їх екран покрився павутинкою з тріщин. Від цього не рятують навіть металеві корпуси, які, за логікою, повинні додавати апаратів міцності, але часто швидше тільки посилюють пошкодження через свою твердість. Втім, зовсім необов’язково кидати смартфон, щоб він вийшов з ладу. Дехто примудряється ламатися без будь-якої участі з боку власника.

Як повідомив «Комерсант» з посиланням на джерела в майстернях з ремонту смартфонів, найчастіше їх клієнтами стають, як не дивно, власники iPhone. Найбільш часто ламаються апаратами в порядку убування виявилися iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5 і iPhone 6s. На їх частку припадає рівно третина від загального числа звернень за ремонтом. За ними слідують смартфони Huawei Nova 2, Honor 8, Xiaomi Redmi Note 4 і 4X з часткою 27%. А трійку лідерів завершують Galaxy A5, S3 і A3 від Samsung, займаючи 18% звернень.

Що ламається в смартфонах найчастіше

Безумовно, на частоту звернень впливає поширеність конкретної моделі. Але все стає ясно при вивченні причин звернень за ремонтом. Найчастіше власники iPhone (30%) приходять в майстерню за заміною акумулятора. А ось користувачі китайських апаратів, які за останній рік стали ремонтувати частіше аж на 10%, скаржаться на поломку екрану, який виходить з ладу в 56% випадків. У смартфонів Samsung в свою чергу кульгає загальна надійність корпусу. Його заміна потрібно приблизно в 20% випадків.

Але найважливішою для розуміння такого явища, як поломки, категорією дослідження виявилася вартість ремонту. За даними джерел «Коммерсанта», власники смартфонів китайських брендів в середньому витрачають на ремонт приблизно 30% від їх роздрібної ціни. Шанувальники Samsung витрачають близько 25%, а прихильники iPhone – всього 15%.

iPhone – найнадійніші?

Втім, тут важливо пояснити, що, незважаючи на дешевизну ремонту iPhone, на ділі ситуація із заміною компонентів в смартфонах Apple не краща. У більшості випадків користувачі iPhone дійсно готові замінити батарею, але при цьому часто не погоджуються на ремонт екрану або заміну корпусу, яка обходиться в 50 і більше відсотків від ціни апарату. Такі користувачі, як правило, просто купують новий смартфон більш раннього покоління або дістають з тумбочки старий.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: укр
  • Останні записи

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024

    Розкрита ємність акумулятора Samsung Galaxy S25

    Останні звіти вказують, що Samsung Galaxy S25 може не мати значного збільшення часу автономної роботи…

    16.06.2024

    Функції iOS 18 стануть доступні для старих моделей iPhone

    Серед пристроїв, які отримають iOS 18, є дуже старі моделі, такі як iPhone XS та…

    16.06.2024

    Розкрито ціни та дату виходу оновленого двійника Nokia Lumia 920 з новим чіпом і камерою

    Кілька тижнів тому в мережі Інтернет з'явилася інформація про відродження впізнаваного дизайну смартфона Nokia Lumia 920 у…

    16.06.2024