Представлена операційна система Apple iOS 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть, найбільш очікуваним анонсом на сьогоднішній WWDC 2019 була операційна система iOS 13. І анонс дійсно виправдав багато очікувань.

Нововведень досить багато, так що коротко пройдемося по основних.

В iOS нарешті з’явилася темна тема. Враховуючи, що восени Apple покаже вже третє покоління своїх смартфонів з екранами OLED, цього чекали, і не дуже зрозуміло, чому компанія так довго тягнула.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купертінскій гігант знову сконцентрувався на швидкості роботи і оптимізації. Компанія обіцяє нам на 30% швидшу функцію Face ID, на 60% менший обсяг оновлень додатків, а також вдвічі швидший запуск ПЗ.

Дуже бурхливо відреагували присутні в залі на демонстрацію підтримки рідною клавіатурою в iOS звичних багатьом свайпов. Точніше кажучи, тепер клавіатура підтримує введення тексту за допомогою безперервного свайпа.

Оновили додаток Reminders, в Notes переробили галерею, а Apple Maps і зовсім кардинально змінилося. Правда, воно все так само буде цікаво практично тільки жителям США.

Чимало уваги приділили безпеці. По-перше, в iOS тепер можна буде передавати дані про місцезнаходження того чи іншого додатком тільки один раз, а не давати постійний дозвіл. По-друге, з’явилася функція Sign in with Apple, що дозволяє авторизуватися на інших платформах допомогою облікового запису Apple. Так, у Google це вже багато років, але краще пізно, ніж ніколи.

Сильно переробили і додатки для роботи з відео і фото, додавши безліч нових функцій і можливостей. Наприклад, тепер користувачі можуть перевертати відео прямо в рідному ПЗ, що спростить життя в деяких випадках.

Звичайно, оновили і animoji, які тепер можна наділити пірсингом. А ще Siri стала “розумнішою”.

Версія iOS 13 для розробників доступна з сьогоднішнього дня. Фінальна версія вийде восени разом з новими iPhone.

До речі, що стосується підтримки iOS 13 смартфонами Apple, iPhone SE в списку все-таки залишили. Якщо ж говорити про «основну» лінійку, то нову ОС отримають iPhone 6s/6s Plus і більш нові моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.