«Легенда» йде: завтра Apple попрощається з iTunes

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-який користувач техніки Apple знає, що таке iTunes. Додаток, що дебютував на комп’ютерах Mac в 2001 році, уособлює собою цілу епоху. Але незабаром iTunes може відправитися на спокій. Як пише Bloomberg, вже завтра на конференції WWDC Apple анонсує його відставку.

Замість iTunes з’являться три нові програми з промовистими назвами – Music, TV і Podcasts. Після того, як пройшла популярність плеєрів iPod, iTunes використовувалася власниками iPhone для резервного копіювання даних на ПК, і, судячи по назвам, жодна з цих програм не буде представляти таких можливостей. І тут є два варіанти: або iTunes представлять у світлі програми виключно для резервного копіювання даних на ПК, або Apple зовсім відмовиться від цієї функції, замінивши її хмарним сховищем.

Про те, що життєвий цикл iTunes добігає кінця, говорять і дії Apple в соціальних мережах. Так, сторінка iTunes на Facebook очищена від тематичного змісту і вже перенаправляє користувачів на сторінку Apple TV в Facebook. Те ж саме сталося зі сторінкою iTunes в Instagram. Попутно вже запущений процес перейменування доменних імен, пов’язаних з iTunes. Наприклад, itunes.apple.com вже перенаправляє користувачів на music.apple.com.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нехай iTunes і є легендарним додатком, але думка користувачів щодо його неоднозначна. Багато хто вважав його незручним, на ПК з Windows разом з iTunes потрібно встановлювати багато додаткового ПЗ, ну а швидкість роботи програми часто страждала не тільки на комп’ютерах Mac, але і на ПК під управлінням Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.