Представлений Oppo Reno Z — перший у світі смартфон з SoC MediaTek Helio P90

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Oppo представила смартфон Reno Z. Спочатку йому приписували SoC MediaTek Helio P90, потім джерела стали стверджувати, що новинка буде заснована на Snapdragon 710 і буде коштувати менше 200 доларів (5 400 грн.).

В реальності виявилося, що Reno Z дійсно став першим з анонсованих на ринку смартфонів, заснованих на топовій однокристальній системі MediaTek Helio P90. Нагадаємо, ця SoC була представлена ще в грудні минулого року. Вона виробляється по 12-нанометровому техпроцесу і включає два ядра Cortex-A75, шість ядер Cortex-A55, а також GPU PowerVR GM 9946. Продуктивність в завданнях ШІ щодо Helio P60 і P70 зросла вчетверо.

Буде дуже цікаво подивитися, яка буде продуктивність у даної платформи, але поки повернемося до новинки Oppo. Reno Z виявився істотно дорожче, ніж твердили останні чутки. За новинку просять 360 доларів (9 700 грн.) у базовій версії. Старша поки недоступна, і її ціна не оголошена.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон виконаний в тому ж дизайні, що і старші моделі, але не має виїжджаючої фронтальної камери — тут звичайний краплеподібний виріз. Апарат отримав дисплей діагоналлю 6,4 дюйма роздільною здатністю Full HD+ з дуже тонкими рамками. Виробник каже, що екран займає 92% площі фронтальної поверхні. Оперативної пам’яті у новинки 6 ГБ, а флеш-пам’яті — 256 ГБ. Буде доступна версія з 8 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті. Можливо, її ціна буде такою ж.

Основна камера представлена 48-мегапіксельним датчиком Sony IMX 586, роздільна здатність фронтальної — 32 Мп. Ємність акумулятора становить 4035 мА·год, є підтримка швидкої зарядки VOOC 3.0 потужністю 20 Вт. Також можна відзначити наявність модуля NFC. На вибір доступно чотири кольори: білий, чорний, кораловий і фіолетовий з синім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.