Categories: Смартфони

Камера OnePlus 7 Pro виявилася не такою вражаючою, як всі думали

Share

Після презентації OnePlus 7 Pro стало зрозуміло, що китайська компанія дійсно добряче попрацювала над можливостями камери в своєму новому флагмані. Правда, через якийсь час видання Android Police детальніше розібралося в питанні камер 7 Pro і з’ясувало, що заявлена OnePlus можливість телеоб’єктива робити 3-кратне збільшення, як би це краще сказати, перебільшена.

Схоже, що історія з OnePlus 5 повторюється знову. Ви, можливо, пам’ятаєте про те, як в рекламній кампанії OnePlus 5 виробник голосно заявляв про можливості 2-кратного збільшення, яке на ділі виявилося 1,6-кратним оптичним збільшенням, а решта 0,4-кратне збільшення було забезпечено за допомогою так званої багатокадрової технології SmartCapture. Судячи з усього, зі своїм новим флагманом OnePlus вирішила провернути той же трюк.

Детальний розбір у всій цій ситуації видання Android Police показав, що телеоб’єктив OnePlus 7 Pro не має 3-кратного оптичного зуму, а замість цього отримав щось на зразок стандартних 2,2х, а що залишилися 0,8 х досягаються шляхом кадрування. Однак цифровий зум тут не використовується, а тому якість фотографій не погіршується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді 13-мегапіксельний телеоб’єктив виводить зображення на 8 Мп, обрізаючи залишилися 6 Мп для досягнення цього 3-кратного збільшення без втрат в якості. Цей зум дійсно без втрат, але він не оптичний. І ось як видання Android Police з’ясувало це.

Деякі з вас, можливо, помітили, що смартфон використовує зум-камеру для портретної зйомки, але поле огляду в портретному режимі набагато ширше, ніж в режимі 3-кратного збільшення. Крім того, портретні знімки мають 13 Мп, оскільки програмне забезпечення в даному випадку використовує повне вирішення сенсора. Збільшення в цьому режимі близько до 2.2x.

Насправді, фокусна відстань модуля камери становить близько 57 мм замість заявлених 78 мм. А це насправді має величезне значення.

Пожертвувавши парою мільйонів пікселів навколо об’єкта зйомки, OnePlus досягає 3-кратного збільшення без втрат при роздільній здатності в 8 Мп. Це не така вже й велика проблема для переважної більшості користувачів, але ті, хто добре розбираються в фотографії, обов’язково помітять, що форма об’єкта і відносні кути огляду не змінюються як при 3-кратному збільшенні, так і в режимі портрета. Зазвичай, коли фокусна відстань змінюється, повинна змінюватися і перспектива. Просто подивіться на зображення нижче і ви підіть, як змінюється перспектива при різних фокусних відстанях.

Так що насправді це все ще 3-кратний зум, і він як і раніше без втрат, але він не оптичний. Ще раз, для більшості користувачів це не буде проблемою, але ті, хто в фото розбираються добре, недобре помітять відразу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024