Камера OnePlus 7 Pro виявилася не такою вражаючою, як всі думали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після презентації OnePlus 7 Pro стало зрозуміло, що китайська компанія дійсно добряче попрацювала над можливостями камери в своєму новому флагмані. Правда, через якийсь час видання Android Police детальніше розібралося в питанні камер 7 Pro і з’ясувало, що заявлена OnePlus можливість телеоб’єктива робити 3-кратне збільшення, як би це краще сказати, перебільшена.

Схоже, що історія з OnePlus 5 повторюється знову. Ви, можливо, пам’ятаєте про те, як в рекламній кампанії OnePlus 5 виробник голосно заявляв про можливості 2-кратного збільшення, яке на ділі виявилося 1,6-кратним оптичним збільшенням, а решта 0,4-кратне збільшення було забезпечено за допомогою так званої багатокадрової технології SmartCapture. Судячи з усього, зі своїм новим флагманом OnePlus вирішила провернути той же трюк.

Детальний розбір у всій цій ситуації видання Android Police показав, що телеоб’єктив OnePlus 7 Pro не має 3-кратного оптичного зуму, а замість цього отримав щось на зразок стандартних 2,2х, а що залишилися 0,8 х досягаються шляхом кадрування. Однак цифровий зум тут не використовується, а тому якість фотографій не погіршується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді 13-мегапіксельний телеоб’єктив виводить зображення на 8 Мп, обрізаючи залишилися 6 Мп для досягнення цього 3-кратного збільшення без втрат в якості. Цей зум дійсно без втрат, але він не оптичний. І ось як видання Android Police з’ясувало це.

Деякі з вас, можливо, помітили, що смартфон використовує зум-камеру для портретної зйомки, але поле огляду в портретному режимі набагато ширше, ніж в режимі 3-кратного збільшення. Крім того, портретні знімки мають 13 Мп, оскільки програмне забезпечення в даному випадку використовує повне вирішення сенсора. Збільшення в цьому режимі близько до 2.2x.

Насправді, фокусна відстань модуля камери становить близько 57 мм замість заявлених 78 мм. А це насправді має величезне значення.

Пожертвувавши парою мільйонів пікселів навколо об’єкта зйомки, OnePlus досягає 3-кратного збільшення без втрат при роздільній здатності в 8 Мп. Це не така вже й велика проблема для переважної більшості користувачів, але ті, хто добре розбираються в фотографії, обов’язково помітять, що форма об’єкта і відносні кути огляду не змінюються як при 3-кратному збільшенні, так і в режимі портрета. Зазвичай, коли фокусна відстань змінюється, повинна змінюватися і перспектива. Просто подивіться на зображення нижче і ви підіть, як змінюється перспектива при різних фокусних відстанях.

Так що насправді це все ще 3-кратний зум, і він як і раніше без втрат, але він не оптичний. Ще раз, для більшості користувачів це не буде проблемою, але ті, хто в фото розбираються добре, недобре помітять відразу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.