Знову обман: У OnePlus 7 Pro немає трикратного оптичного зума

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OnePlus позиціонує свою новинку OnePlus 7 Pro як один з кращих камерофонів наших днів, що підтверджується високою оцінкою лабораторії DxOMark.

На момент анонсу говорилося про те, що камера смартфона отримала трикратний оптичний зум, за який відповідає 8-мегапіксельна камера з телеоб’єктивом і діафрагмою F/2,4.

Однак ентузіасти Reddit довели, що OnePlus насправді обдурив. Трикратного оптичного зуму у цього смартфона немає. Щоб довести це, досить виконати наступний експеримент. В автоматичному режимі плавно відмасштабувати зображення від 1x до 3x, зробити знімок. Потім переконайтеся, що ви використовуєте телеоб’єктив і перейдіть в портретний режим. Раптово наближення стає не таким сильним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж у вас поки немає OnePlus 7 Pro, що не дивно, враховуючи, наскільки популярний смартфон і як швидко вся перша партія була розпродана, ви можете побачити даний експеримент у відеоролику за посиланням.

Точні підрахунки показали, що реальне значення оптичного зума у цього смартфона становить 2,2095 x. Крім того, в ході розслідування було з’ясовано, що OnePlus збрехала ще в одному моменті: роздільна здатність другого датчика зображення, який працює в зв’язці з телеоб’єктивом, складає не 8, а 13 Мп (Samsung S5K3M5), але в OnePlus 7 Pro він видає зображення обмеженої роздільної здатності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.