Android 10.0 Q в два рази підвищив швидкість роботи бюджетних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені години назад офіційний представник Google повідомив про те, що компанія знайшла спосіб значно збільшити швидкодію бюджетних смартфонів, які будуть оновлені до операційної системи Android 10.0 Q. Для цього компанія розробила двигун під назвою ANGLE, який працює поверх середовища API Vulkan. Цей самий двигун буде в режимі реального часу переводити сигнали OpenGL ES 2.0 і 3.0 в сигнали OpenGL, OpenGL ES, Direct3D 9 і Direct3D 11. За рахунок цього швидкість обробки візуальних ефектів дуже сильно зросте.

Режим ANGLE вже можна включити в останній бета-версії Android 10.0 Q, перейшовши в налаштування для розробників. Компанія Google попереджає, що така можливість ще активно тестується, тому зараз в її роботі може працювати нестабільно. Відчути найбільший приріст вдасться в різних відеоіграх з 3D-графікою, які почнуть працювати на смартфонах значно швидше, ніж раніше. Крім того, крім цього, візуальні ефекти в різних додатках і інтерфейсі почнуть оброблятися відчутно швидше, що також позитивно позначиться на призначеному для користувача досвіді.

Фінальна стабільна версія нової ОС від Google буде випущена в середині серпня цього року, проте встановити новітнє програмне забезпечення на свої смартфони зможуть далеко не всі, так як багато несумлінні компанії завчасно припинять підтримку своєї продукції, тому для такої Android 10.0 Q взагалі не вийде. Робити висновки про те, наскільки ефективно працює двигун ANGLE, можна буде після релізу його фінальної стабільної версії, але вже в тестовому вигляді він дозволяє відчути дуже помітний приріст у швидкодії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.