Categories: Смартфони

Представлений смартфон Asus ZenFone 6: акумулятор ємністю 5000 мА·год, поворотна здвоєна камера і екран без вирізів

Share

Компанія Asus щойно офіційно представила свій новий флагманський смартфон — ZenFone 6. Новинка просувається під гаслом «Defy ordinary», що можна перекласти як «Кинь виклик буденності». Під буденністю, само собою, розуміються інші смартфони.

І дійсно, в Asus ZenFone 6 є як мінімум парочка зовсім не буденних речей. Наприклад, камера. Вона виконана в поворотному модулі, і тому виконує одночасно функції і основної камери (у своєму звичайному положенні), і фронтальної (відповідно, коли повернена вгору). Модуль виготовлений з аморфного металевого сплаву, що на 20% легше і в 4 рази міцніше нержавіючої сталі. Також у поворотної камери є система захисту від пошкоджень: як тільки акселерометр фіксує падіння смартфона, модуль автоматично повертається в безпечне положення.

В Asus камеру називають першою в світі селфі-камерою з підтримкою запису відео 4К з частотою 60 к/с і електронною стабілізацією — і, природно, розробники мають на це повне право. А ще в режимі автопортретування, як і в стандартному, доступний автофокус з лазерним помічником, режими HDR, HDR+, панорама, нічний. Основний датчик камери вже встиг здобути велику популярність Sony IMX586 роздільною здатністю 48 Мп, в зв’язці з ним — об’єктив з максимальною діафрагмою F/1,79. Другий модуль — з 13-мегапіксельним датчиком і ширококутним об’єктивом з кутом огляду 125° і діафрагмою F/2,4.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але і це ще не найцікавіше. Як виявилося, в приводі відкидного модуля використовується «унікальний кроковий двигун і спеціальна коробка передач», що дозволяють відкидати його на потрібний користувачеві кут з кроком 2°.

Інша важлива особливість моделі, яка вигідно відрізняє її від конкурентів, — акумуляторна батарея ємністю 5000 мА·год. Вона підтримує зарядку потужністю 18 Вт (відповідний адаптер входить в комплект поставки), також реалізована функція зворотньої зарядки потужністю 10 Вт (через кабель USB-C-USB-C).

Так як дисплей ZenFone 6 не містить в собі фронтальної камери, то і вирізів, відповідно, немає жодних. Екран IPS характеризується діагоналлю 6,4 дюйма, роздільною здатністю 2340х1080 пікселів, співвідношення сторін 19,5:9 і максимальною яскравістю 600 кд/кв. м. Він забезпечує охоплення 96% колірного простору NTSC і 100% DCI-P3. Дисплей займає 92% площі фронтальної панелі. Захист екрану забезпечує загартоване скло Corning Gorilla Glass 6, тильна панель теж захищена склом Corning. А рамка, до слова, виготовлена з алюмінієвого сплаву 6000-ї серії.

У конфігурації моделі модем LTE, адаптери Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 і NFC, три слоти для карт (можна встановити дві SIM карту пам’яті microSD об’ємом до 2 ТБ), двохдіапазонний GPS-приймач, два мікрофони і стереофонічні динаміки (разом із звичайним динаміком працює слуховий), сканер відбитків пальців на тильній панелі,

Asus ZenFone 6 побудований, як і личить флагману, на однокристальній платформі Qualcomm Snapdragon 855. Конфігурацій пам’яті, як зазвичай, кілька. Базова передбачає 6 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті. Вона оцінена в 499 эвро (14 700 грн.). На щабель вище версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті — 559 эвро (16 500 грн.). Варіант з 8 ГБ ОЗУ і 256 ГБ флеш-пам’яті оцінений в 599 эвро (17 700 грн.). Правда, рішення про продаж апарату в Україні поки не прийнято.

Габарити і маса моделі — 159,1 x 75,44 x 9,2 мм і 190 грамів. Смартфон працює під управлінням ОС Android 9.0 Pie з фірмовим інтерфейсом ZenUI 6, а в другому півріччі обіцяно оновлення до Android 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024