Представлений смартфон Asus ZenFone 6: акумулятор ємністю 5000 мА·год, поворотна здвоєна камера і екран без вирізів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Asus щойно офіційно представила свій новий флагманський смартфон — ZenFone 6. Новинка просувається під гаслом «Defy ordinary», що можна перекласти як «Кинь виклик буденності». Під буденністю, само собою, розуміються інші смартфони.

І дійсно, в Asus ZenFone 6 є як мінімум парочка зовсім не буденних речей. Наприклад, камера. Вона виконана в поворотному модулі, і тому виконує одночасно функції і основної камери (у своєму звичайному положенні), і фронтальної (відповідно, коли повернена вгору). Модуль виготовлений з аморфного металевого сплаву, що на 20% легше і в 4 рази міцніше нержавіючої сталі. Також у поворотної камери є система захисту від пошкоджень: як тільки акселерометр фіксує падіння смартфона, модуль автоматично повертається в безпечне положення.

В Asus камеру називають першою в світі селфі-камерою з підтримкою запису відео 4К з частотою 60 к/с і електронною стабілізацією — і, природно, розробники мають на це повне право. А ще в режимі автопортретування, як і в стандартному, доступний автофокус з лазерним помічником, режими HDR, HDR+, панорама, нічний. Основний датчик камери вже встиг здобути велику популярність Sony IMX586 роздільною здатністю 48 Мп, в зв’язці з ним — об’єктив з максимальною діафрагмою F/1,79. Другий модуль — з 13-мегапіксельним датчиком і ширококутним об’єктивом з кутом огляду 125° і діафрагмою F/2,4.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але і це ще не найцікавіше. Як виявилося, в приводі відкидного модуля використовується «унікальний кроковий двигун і спеціальна коробка передач», що дозволяють відкидати його на потрібний користувачеві кут з кроком 2°.

Інша важлива особливість моделі, яка вигідно відрізняє її від конкурентів, — акумуляторна батарея ємністю 5000 мА·год. Вона підтримує зарядку потужністю 18 Вт (відповідний адаптер входить в комплект поставки), також реалізована функція зворотньої зарядки потужністю 10 Вт (через кабель USB-C-USB-C).

Так як дисплей ZenFone 6 не містить в собі фронтальної камери, то і вирізів, відповідно, немає жодних. Екран IPS характеризується діагоналлю 6,4 дюйма, роздільною здатністю 2340х1080 пікселів, співвідношення сторін 19,5:9 і максимальною яскравістю 600 кд/кв. м. Він забезпечує охоплення 96% колірного простору NTSC і 100% DCI-P3. Дисплей займає 92% площі фронтальної панелі. Захист екрану забезпечує загартоване скло Corning Gorilla Glass 6, тильна панель теж захищена склом Corning. А рамка, до слова, виготовлена з алюмінієвого сплаву 6000-ї серії.

У конфігурації моделі модем LTE, адаптери Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 і NFC, три слоти для карт (можна встановити дві SIM карту пам’яті microSD об’ємом до 2 ТБ), двохдіапазонний GPS-приймач, два мікрофони і стереофонічні динаміки (разом із звичайним динаміком працює слуховий), сканер відбитків пальців на тильній панелі,

Asus ZenFone 6 побудований, як і личить флагману, на однокристальній платформі Qualcomm Snapdragon 855. Конфігурацій пам’яті, як зазвичай, кілька. Базова передбачає 6 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті. Вона оцінена в 499 эвро (14 700 грн.). На щабель вище версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті — 559 эвро (16 500 грн.). Варіант з 8 ГБ ОЗУ і 256 ГБ флеш-пам’яті оцінений в 599 эвро (17 700 грн.). Правда, рішення про продаж апарату в Україні поки не прийнято.

Габарити і маса моделі — 159,1 x 75,44 x 9,2 мм і 190 грамів. Смартфон працює під управлінням ОС Android 9.0 Pie з фірмовим інтерфейсом ZenUI 6, а в другому півріччі обіцяно оновлення до Android 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.