Бюджетний флагман: представлений смартфон OnePlus 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з топовим смартфоном OnePlus 7 Pro компанія OnePlus представила вчора, можна сказати, базовий або бюджетний флагман – OnePlus 7. Ця модель виявилася трохи дешевше OnePlus 7 Pro, але в технічному плані різниця між цими моделями більше, ніж між цінами.

Починаємо з екрану, і тут OnePlus 7 абсолютно нічого протиставити OnePlus 7 Pro: дисплей мало того, що з краплеподібним вирізом для фронтальної камери, так ще і не відрізняється високою роздільною здатністю, як старший брат – Full HD+ замість Quad HD+. Роздільна здатність екрану AMOLED складає 6,41 дюйма, сканер відбитків пальців інтегрований.

OnePlus 7 теж побудований на SoC Snapdragon 855, але оперативної пам’яті тут тільки 6 або 8 ГБ, варіант на 12 ГБ не передбачений. Версій флеш-пам’яті дві – об’ємом 128 і 256 ГБ. В обох випадках використовується пам’ять UFS 3.0.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера в OnePlus 7 набагато простіше, ніж в моделі Pro. Так, якщо в OnePlus 7 Pro всі три модулі використовуються для зйомки, то тут тільки один. Він представлений датчиком роздільною здатністю 48 Мп і об’єктивом з діафрагмою F/1,7. Другий модуль виконує функцію аналізу глибини сцени – і тільки. Зате система оптичної стабілізації в OnePlus 7 збережена.

Фронтальна камера представлена датчиком роздільною здатністю 16 Мп і дозволяє записувати відео роздільною здатністю Full HD з електронною стабілізацією зображення. Межа відеозапису для основної камери – 4K з частотою 60 к/с.

Як і старший брат, OnePlus 7 підтримує технологію Dolby Atmos і відтворення звуку двома гучномовцями. Ємність вбудованої акумуляторної батареї не змінилася в порівнянні з тим же OnePlus 6T – ті ж 3700 мА·год і підтримка заряду потужністю 20 Вт.

OnePlus 7 надійде в продаж в сірому і червоному кольорах, причому червоний – це прерогатива Китаю та Індії, але не Європи. А в США ця модель взагалі продаватися не буде – там на вибір або OnePlus 7 Pro (базова версія якого в США коштує майже стільки ж, скільки базовий OnePlus 7 в Європі) або трохи подешевшав OnePlus 6T. Що ж до самих цін OnePlus 7, то вони виглядають наступним чином: версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті – 575 євро (16 900 грн.), версія з 8 ГБ ОЗУ і 256 ГБ флеш-пам’яті – 635 євро (18 700 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.