Huawei випустила «вбивцю» операційної системи Андроїд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від того, наскільки хорошим є програмне забезпечення, безпосередньо залежить те, наскільки зручно виявиться використовувати той чи інший електроний пристрій на його базі. В даний час найпопулярнішою операційною системою для смартфонів є Android, а встановлена ​​вона більш ніж на 3/4 від загального числа мобільних пристроїв на ринку. Компанія Google постійно покращує цю платформу, щоб їй було зручніше користуватися. Проте, дні даного ПЗ вже полічені, вважає корпорація Huawei, яка створила «вбивцю» цієї платформи.

Ще в 2012 році китайська корпорація Huawei приступила до створення своєї фірмової операційної системи, причому вона може використовуватися не тільки на смартфонах, але і на будь-яких інших пристроях, аж до планшетів і ноутбуків. Як повідомило офіційне джерело, фірмова платформа заснована на Linux, а називається вона Kirin OS. За майже сім років розробки дане програмне забезпечення стало просто ідеальним в усіх відношеннях. Відзначається, що воно не містить в собі таких слабких місць, які в даний час можна виявити в Android.

Для покупців у новій операційній системі запропонують централізовану систему розповсюдження оновлень, за рахунок якої Huawei зможе випускати нове ПЗ для фірмових мобільних пристроїв в один момент часу відразу для всіх моделей. Крім того, нехай платформа Kirin OS і буде умовно відкритою, але її захист виявиться аналогічний, як в iOS, завдяки чому всі користувачі виявляться максимально захищені від зовнішніх загроз, що виходять з інформаційного простору. Для багатьох це стане величезним плюсом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами глави мобільного підрозділу Huawei Ю Чендун, компанія випустить свою фірмову операційну систему в особі Kirin OS на ринок вже в 2019 році в разі, якщо раптом уряд США зобов’яже американську компанію Google відмовитися від співпраці з китайським виробником електроніки, тим самим ввівши проти нього персональні санкції, засновані на звинуваченнях в шпигунстві за американцями. Якщо нічого подібного не трапиться, компанія збирається випустити «вбивцю» Android вже в 2020 – 2021 роках, коли на ринок і почнуть виходити гаджети під управлінням Kirin OS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.