Categories: Смартфони

Секретна функція від Google виявлена ​​в Android 10.0 Q

Share

12 травня 2019 року, в операційній системі Android 10.0 Q, а якщо бути точним, то в її тестовій збірці, була виявлена ​​секретна функція, додана звичайно ж компанією Google. Найцікавіше те, що під час анонсу нової ОС розробники не розповіли про це програмне забезпечення абсолютно нічого, тому подібного нововведення ніхто не очікував, але воно все ж буде в новій платформі для електронних пристроїв. Йдеться про опцію під назвою Safety Hub, яка, в теорії, здатна врятувати життя людини, якщо з нею щось раптом сталося.

Якщо така настройка активна, в разі, якщо власник смартфона потрапить в аварію на автомобілі, мотоциклі, велосипеді або якомусь іншому транспорт, мобільний пристрій автоматично зв’яжеться з обраними контактами і повідомить їм про це. Особливо актуальною така нова можливість в Android 10.0 Q може виявитися для батьків, тому що таким чином вони зможуть першими дізнатися про те, що з їхньою дитиною щось трапилося. В даний час нова опція ще недоступна для використання, і саме тому, швидше за все, Google не стала про неї публічно заявляти під час анонса на I / O 2019.

При цьому точно невідомо, яким саме чином смартфони на базі нової ОС будуть визначати, що їх власник потрапив в ДТП. Швидше за все, для цього задіють різні датчики, які зараз активно встановлюються в мобільні пристрої, але далеко не факт, що абсолютно всі телефони отримають підтримку режиму Safety Hub. Швидше за все, Google додатково розповість про таке нововведення у своїй фірмовій прошивці незадовго до релізу фінальної стабільної версії, а вона повинна побачити світло в третьому кварталі 2019 року, але, швидше за все, нове ПЗ вийде саме в середині серпня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024