Google представила новий Android: неймовірні нововведення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google випустила третю бета-версію Android Q, яка тепер доступна для більшої кількості пристроїв.

Поточна версія операційної системи практично не містить якихось істотних нововведень, хоча кілька нових функцій все ж є. Основний акцент зроблено на поліпшенні безпеки та конфіденційності, підтримці складних смартфонів, контролі часу користування мобільним пристроєм і жестовому управлінні.

Ймовірно, найочікуванішою функцією стала темна тема оформлення, яку тепер можна активувати прямо зі «шторки». Теоретично це має допомогти продовжити термін служби батареї, особливо на смартфонах з AMOLED-дисплеями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ


Фото: ITC

Темне оформлення в Android Q автоматично вмикається і при перемиканні в режим енергозбереження. Google також зобов’язується додати темну тему в усі свої додатки. Що стосується сторонніх додатків, то на даному етапі компанія планує зробити доступним відповідний API. В такому випадку додатки зможуть автоматично конвертувати кольори, якщо визначать, що на пристрої ввімкнена темна тема.

Live Caption – нова функція, яка використовує машинне навчання і дозволяє в реальному часі транслювати за допомогою тексту все, що відтворює звук на смартфоні. Live Caption працює з відео, подкастами і аудіоповідомленнями в будь-якому додатку. Функція не вимагає підключення до інтернету, тому ніякі дані на сервер не відправляються.

Функція Smart Reply також отримала підтримку машинного навчання і тепер працює з усіма додатками для обміну повідомленнями в Android Q. Крім швидких відповідей, вона буде пропонувати і дії.

Google продовжує розвивати «Цифрове благополуччя» і додає нову функцію моніторингу використання додатків – Focus Mode. Вона дозволить активувати на смартфоні особливий режим, в якому користувач зможе зосередитися на виконанні будь-яких завдань і не відволікатися на вибрані додатки.

Android Q включає в себе майже 50 нових функцій, орієнтованих на безпеку і конфіденційність. Там же можна знайти опції, що стосуються місця розташування.

Нарешті, Google обіцяє більш швидкий спосіб отримання останніх оновлень безпеки в Android Q. Важливі компоненти системи будуть оновлюватися у фоновому режимі, подібно до того, як відбувається процес оновлення додатків. Це означає, що власники Android-пристроїв зможуть отримувати останні виправлення безпеки, як тільки вони стануть доступні, без необхідності перезавантажувати апарат.

Android Q Beta 3 вже доступна для встановлення на 21 пристрій від 13 виробників, включаючи всі покоління смартфонів Pixel.

Список смартфонів сторонніх виробників, для яких доступна ОС:

  • Asus ZenFone 5Z.
  • Essential PH-1.
  • HMD Global Nokia 8.1.
  • Huawei Mate 20 Pro.
  • LG G8 ThinQ.
  • OnePlus 6T.
  • Oppo Reno.
  • Realme 3 Pro.
  • Sony Xperia XZ3.
  • Tecno Spark 3 Pro.
  • Vivo X27, Vivo NEX S, Vivo NEX A.
  • Xiaomi Mi Mix 3 5G, Xiaomi Mi 9.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.