Представлена операційна система Android 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google завершила свій захід презентацію операційної системи Android 10, яка поки не отримала власного імені.

Розповіли не дуже багато, так як система у вигляді бета-версії вже доступна протягом декількох місяців.

В Android 10 з’явиться нативна підтримка гнучких смартфонів і планшетів. Компанія концентрується на тому, щоб при переході зі складеного в розкладений режим користувач не відчував ніяких незручностей. Зокрема, навіть ігри повинні не перезавантажуватися, а продовжувати працювати при зміні режиму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google розповіла і про підтримку 5G, заявивши, що до кінця поточного року більш ніж 20 стільникових операторів розгорнуто мережі п’ятого покоління. Але ми чудово розуміємо, що все це поки буде досить локально, так що про масовість говорити не доводиться.

В Android 10 з’явиться дуже незвичайна функція Live Caption, яка робить досить просту річ: перетворює мову в текст, тобто в субтитри. Працювати це буде умовно у всіх додатках. Наприклад, у відеороликах, що зберігаються в пам’яті смартфона, в месенджерах і так далі, причому навіть в офлайні. Система штучного інтелекту, яка буде відповідальна за роботу функції, буде постійно навчатися.

У новій версії Android нарешті з’явиться повноцінна темна тема.

Крім того, Google розповіла про нові функції, пов’язані з конфіденційністю даних, про нові можливості обмеження часу, проведеному зі смартфоном, про розширені можливості батьківського контролю.

Android 10 (або Android Q) буде доступна для 21 моделі смартфона наступних брендів: Google, OnePlus, Tecno, Xiaomi, Asus, Huawei, Sony, Nokia, Oppo, LG, Essential, Vivo та Realme. В даному випадку Google має на увазі наступну бета-версію (Beta 3). На жаль, конкретні моделі компанія не назвала, хоча з багатьма і так все зрозуміло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.