Categories: Смартфони

Xiaomi Redmi 7 і ще 4 кращих смартфонів ціною до 5 000 гривень

Share

Ультрабюджетники на будь-який смак. Останнім часом розгорнулася справжня війна за бюджетний сегмент смартфонів – в ній брали участь Xiaomi, Honor / Huawei, Samsung, Asus і Meizu. Тепер пора розповісти, чим закінчилася ця битва.

Нижче – короткий розбір кожного девайса. Пояснимо, для кого, навіщо і чому.

Honor 8A
У девайса процесор Helio P35, камера з непоганою світлосилою (f / 1.8) і присутній модуль NFC. У базовій комплектації дають 32Гб пам’яті – нормально для такої ціни. А ось ємність батареї так собі – 3000 mAh, вистачить на день. На Промі Honor 8A можна знайти від 3560 гривень – так що якщо вам потрібен смартфон до 10к з NFC, це один з небагатьох пристойних варіантів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy A10
Найдешевша А-шка в цьому році. Тут Infinity-V дисплей і батарея побільше, ніж у Honor – на 3400 mAh. Але в іншому у нього немає явних переваг: той же пластик, немає NFC, порт – старий Micro-USB. А на Промі він коштує всього на пару соток дешевше, ніж Honor.

Коротше: радимо тільки тим, хто за замовчуванням зневажає все китайські бренди і навіть не дивиться в їхній бік.

Meizu 15 Lite
Мабуть, самий недооцінений бюджетник від Meizu. Чому ж він провалився на ринку? Справа в неправильному ціноутворенні. На старті модель пропонували за 21к рублів, і така вартість відлякувала покупців. Але тепер девайс подешевшав і його можна знайти на Промі за 4200 гривень. Що нам пропонують за такі гроші?

Почнемо з дизайну. Зовнішній вигляд сильно виділяє смартфон на тлі конкурентів, які пропонують моделі з глянцевим пластиком. А ось 15 Lite має суцільнометалевий корпус з відмінним рівнем збірки. Це, звичайно, вражає, особливо в порівнянні з пластмасовими конкурентами.

Друга важлива перевага – це камера. Тут варто сенсор Sony IMX380, і що важливо, підтримується оптична стабілізація. Навіть в смартфонах до 20к рідко зустрінеш OIS – в основному буває жахливий EIS.

Що ще в плюсах? Як мінімум – сучасний порт Type-C і божественна технологія mEngine – Meizu завжди славилася своїми вібромотор, які за якістю можуть змагатися і з Taptic Engine в iPhone. Ну, і також не забуваємо, що тут є аудіокодек від Cirrus Logic.

Huawei P Smart 2019
Спочатку модель продавалася за неадекватні 7 100 гривень. Але раптово інтернет магазини скинули прайс, і тепер з урахуванням кешбек девайс обійдеться в 4975 гривень.

Це відмінна ціна за смартфон з сучасним дизайном, непоганим чіпсетом Kirin 710 і подвійний камерою. Також P Smart підтримує NFC, так що легко можна розплачуватися за допомогою GPay.

За таку вартість можна і пробачити мінус у вигляді старого роз’єму Micro-USB. Так що ще раз: якщо хочете взяти P Smart за найкращою ціною, біжіть по ссилочку


Xiaomi Redmi 7
Xiaomi пропонує девайс з гідним Snapdragon 632 (як в Max M2), об’ємної батареєю на 4000 mAh і подвійний камерою. За такою ціною – найс.

Мабуть, мінус тільки один: в базовій комплектації є все 16Гб вбудованої пам’яті і немає модуля NFC. Першу проблему можна, звичайно, легко вирішити – на Промі розпродають версії на 32 гіга за жалюгідні 4999 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    iPhone 16 Pro Max отримає новий тип акумулятора

    За словами аналітика Мінґ-Чі Куо, Apple в iPhone 16 Pro Max використовуватиме акумулятор із підвищеною…

    17.05.2024

    Кращий за iPhone 14 і Galaxy S24. Фахівці DxOMark протестували камеру Google Pixel 8a

    Експерти DxOMark протестували камеру смартфона Google Pixel 8a. Незважаючи на позиціонування як спрощену модель і…

    17.05.2024

    В мережу потрапили нові деталі та характеристики Galaxy Z Fold 6

    Samsung готується представити Galaxy Z Flip 6 і Galaxy Z Fold 6 в найближчі місяці.…

    17.05.2024

    Meta працює над власними навушниками з камерою та штучним інтелектом

    Як ми звикли чути з 2023 року, сфера застосування штучного інтелекту розширюється. Компанії змагаються за…

    17.05.2024

    Samsung Galaxy M35 показали наживо (відео)

    Galaxy M35 з'явився на консолі Google Play лише кілька днів тому, а це означає, що…

    17.05.2024

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024