Xiaomi Redmi 7 і ще 4 кращих смартфонів ціною до 5 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ультрабюджетники на будь-який смак. Останнім часом розгорнулася справжня війна за бюджетний сегмент смартфонів – в ній брали участь Xiaomi, Honor / Huawei, Samsung, Asus і Meizu. Тепер пора розповісти, чим закінчилася ця битва.

Нижче – короткий розбір кожного девайса. Пояснимо, для кого, навіщо і чому.

Honor 8A
У девайса процесор Helio P35, камера з непоганою світлосилою (f / 1.8) і присутній модуль NFC. У базовій комплектації дають 32Гб пам’яті – нормально для такої ціни. А ось ємність батареї так собі – 3000 mAh, вистачить на день. На Промі Honor 8A можна знайти від 3560 гривень – так що якщо вам потрібен смартфон до 10к з NFC, це один з небагатьох пристойних варіантів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy A10
Найдешевша А-шка в цьому році. Тут Infinity-V дисплей і батарея побільше, ніж у Honor – на 3400 mAh. Але в іншому у нього немає явних переваг: той же пластик, немає NFC, порт – старий Micro-USB. А на Промі він коштує всього на пару соток дешевше, ніж Honor.

Коротше: радимо тільки тим, хто за замовчуванням зневажає все китайські бренди і навіть не дивиться в їхній бік.

Meizu 15 Lite
Мабуть, самий недооцінений бюджетник від Meizu. Чому ж він провалився на ринку? Справа в неправильному ціноутворенні. На старті модель пропонували за 21к рублів, і така вартість відлякувала покупців. Але тепер девайс подешевшав і його можна знайти на Промі за 4200 гривень. Що нам пропонують за такі гроші?

Почнемо з дизайну. Зовнішній вигляд сильно виділяє смартфон на тлі конкурентів, які пропонують моделі з глянцевим пластиком. А ось 15 Lite має суцільнометалевий корпус з відмінним рівнем збірки. Це, звичайно, вражає, особливо в порівнянні з пластмасовими конкурентами.

Друга важлива перевага – це камера. Тут варто сенсор Sony IMX380, і що важливо, підтримується оптична стабілізація. Навіть в смартфонах до 20к рідко зустрінеш OIS – в основному буває жахливий EIS.

Що ще в плюсах? Як мінімум – сучасний порт Type-C і божественна технологія mEngine – Meizu завжди славилася своїми вібромотор, які за якістю можуть змагатися і з Taptic Engine в iPhone. Ну, і також не забуваємо, що тут є аудіокодек від Cirrus Logic.

Huawei P Smart 2019
Спочатку модель продавалася за неадекватні 7 100 гривень. Але раптово інтернет магазини скинули прайс, і тепер з урахуванням кешбек девайс обійдеться в 4975 гривень.

Це відмінна ціна за смартфон з сучасним дизайном, непоганим чіпсетом Kirin 710 і подвійний камерою. Також P Smart підтримує NFC, так що легко можна розплачуватися за допомогою GPay.

За таку вартість можна і пробачити мінус у вигляді старого роз’єму Micro-USB. Так що ще раз: якщо хочете взяти P Smart за найкращою ціною, біжіть по ссилочку


Xiaomi Redmi 7
Xiaomi пропонує девайс з гідним Snapdragon 632 (як в Max M2), об’ємної батареєю на 4000 mAh і подвійний камерою. За такою ціною – найс.

Мабуть, мінус тільки один: в базовій комплектації є все 16Гб вбудованої пам’яті і немає модуля NFC. Першу проблему можна, звичайно, легко вирішити – на Промі розпродають версії на 32 гіга за жалюгідні 4999 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.