Touch ID може повернутися в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple працює над технологією, яка дозволить розмістити дактилоскопічний датчик під поверхнею екрану iPhone. Тобто, по суті Touch ID може повернутися у вигляді підекранного сканера.

Нагадаємо, з виходом смартфона iPhone X в 2017 році Apple замінила дактилоскопічний датчик Touch ID на систему ідентифікації користувачів по обличчям Face ID, яка використовує набір камер TrueDepth.

Але багато користувачів вважають, що Face ID є не настільки надійним рішенням, причому в YouTube є предостатньо відеороликів, що демонструють, наскільки легко систему можна обдурити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В новому патенті Apple компанія описує систему акустичної візуалізації для екрану смартфона. Дане рішення використовує акустичні перетворювачі, які викликають вібрацію екрану. За задумом, розпізнавання відбитків пальців може проводитися на всій площі екрану.

Інший патент, названий “система акустичної візуалізації для просторової демодуляції акустичних хвиль”, описує схожу систему, але в ньому йдеться про більш ретельний вибір місця для розміщення перетворювача. В цьому патенті чітко зазначено, що пізнаваних об’єктом є палець, а поверхня може бути зроблена зі скла, сапфіра або металу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.