Представлений геймерський смартфон Nubia Red Magic 3

У Nubia вирішили розбавити цей вихідний день анонсом свого нового ігрового смартфона Red Magic 3. Новинка вийшла в якійсь мірі унікальною за рахунок своєї системи охолодження, в якій використовується справжнісінький вентилятор!

Багато виробників лукавлять, називаючи звичайну теплову трубку системою рідинного охолодження, але інженери Nubia на повному серйозі розмістили всередині смартфона вентилятор відцентрового типу. Не дивно, що новинка названа першим у світі смартфоном з активною системою охолодження.

На картинці вище добре представлено напрямок руху повітря: він забирається через ґрати на бічній грані і викидається через велику проріз у формі шолома Оптимуса Прайма на тильній панелі.

Крильчатка виконана з “ультралегкого наноматеріалу” і важить всього 1 грам, підшипник – гідродинамічний. Вентилятор обертається зі швидкістю 14000 об/хв і, за даними джерела, дуже швидко охолоджує гаряче серце смартфона в особі SoC Snapdragon 855. У рух вентилятор приводиться безколекторним двигуном з дуже низьким енергоспоживанням – 1% заряду акумуляторної батареї на годину. Термін служби вентилятора становить 30 000 годин.

Само собою, при використанні в конструкції вентилятора і акумуляторної батареї дуже пристойною ємності 5000 мА·год смартфон просто не міг виявитися тонким і легким. Його габарити становлять 171,7 х 78,5 х 9,65 мм, а маса – 215 грамів. До речі, автономність в 3D-іграх досягає 8,5 годин, при відтворенні відео – 9 годин і 15 хвилин, при перегляді інтернет-сторінок – близько 13,5 години. Швидка зарядка підтримується – від блоку потужністю 27 Вт.

Іншою родзинкою пристрою став дисплей AMOLED діагоналлю 6,65 дюйма. Він підтримує технологію DC dimming, яка зводить нанівець стробоскопічний ефект при низькій яскравості екрану, має кадрову частоту 90 Гц (в налаштування можна буде встановити і стандартне значення – 60 Гц) і характеризується яскравістю 430 кд/кв. м, а також часом відгуку 4 мс. Тим часом, роздільна здатність екрану стандартна – Full HD+.

Nubia Red Magic 3 побудований на однокристальній платформі Snapdragon 855, має до 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4 і до 256 ГБ флеш-пам’яті UFS 2.1. В бенчмарку AnTuTu смартфон набирає 437 524 бали – при тому, що знаходиться на першому місці в китайській версії рейтингу Xiaomi Mi 9 Explorer Edition – «всього» близько 372 000 балів.

На відміну від більшості сучасних моделей з двома-трьома камерами у Nubia Red Magic 3 основна камера тільки одна – в ній застосовується датчик Sony IMX586 роздільною здатністю 48 Мп і об’єктив з діафрагмою F/1,7, а також система швидкого фазового фокусування зі швидкістю 0,1 с. Фронтальна камера теж одинарна, з датчиком зображення роздільною здатністю 16 Мп і об’єктивом з діафрагмою F/2,0.

На боковині корпусу зліва і справа передбачено по додатковій кнопці (виробник їх називає shoulder buttons), а ще в якості настроюється клавіші в іграх можна використовувати сканер відбитків пальців, розміщений на тильній панелі.

Працює смартфон під управлінням ОС Android 9.0 Pie з інтерфейсом RedMagic OS 2.0. У ньому все оптимізовано для ігор, а також є додаткові режими роботи начебто Picture-in-Picture, захоплення екрану і т. д.

Новинка надійде в продаж 3 травня в чотирьох версіях. Базова ціною $430 (11 400 грн.) запропонує 6 ГБ оперативної пам’яті й 64 ГБ флеш-пам’яті. Стоїть на щабель вище модель з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті, яка оцінена в $475 (12 600 грн.). Варіант з 8 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті оцінений в $520 (13 700 грн.), нарешті, топова версія з 12 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ флеш-пам’яті буде коштувати $640 (16 900 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.