Оновлення завдало удару по безпеці Nokia 9 PureView з пентакамерой

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприкінці минулого тижня смартфон Nokia 9 PureView отримав оновлення, що виправляє безліч проблем та недоробок. На жаль, апдейт не тільки вирішив старі проблеми, але і приніс нові.

Оновлення повинно, в тому числі, прискорювати роботу сканера відбитків пальців. Як виявили користувачі, після оновлення прошивки, смартфон вдається розблокувати за допомогою незареєстрованих відбитків пальців.

Смартфон просить прикласти палець до екрану для аутентифікації та датчик спрацьовує швидше, ніж раніше, але при цьому часто видає помилкові спрацьовування. Помилка проявляється випадковим чином, на різних відбитках. При перевірці пішло не так багато спроб, щоб домогтися помилкового спрацьовування на відбиток пальця, який не був зареєстрований на смартфоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це означає, що якщо хтось отримає в свої руки ваш смартфон, йому не складе великої праці пройти захист і розблокувати пристрій. На думку фахівців, вся справа в змінених Nokia алгоритмах перевірки відбитків, які тепер видають позитивну відповідь з меншим рівнем відповідності зареєстрованим відбиткам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.