Розкрито секрет, як ZTE Axon 10 Pro 5G став найшвидшим смартфоном в тесті AnTuTu

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

6 травня буде представлений смартфон ZTE Axon 10 Pro 5G. Детальна оцінка цього апарату ще попереду, але за даними джерела, він вже зайняв перше місце в тесті AnTuTu.

Смартфон побудований на однокристальній системі Qualcomm Snapdragon 855. Ця SoC використовується і в інших моделях, тому секрет високих показників в тесті слід шукати в іншому.

Згідно з даними AnTuTu, Axon 10 Pro 5G — перший смартфон, де SoC S855 сусідить з файловою системою F2FS. Вона розроблена Samsung спеціально для флеш-пам’яті і тому дозволяє отримати більш високу продуктивність в порівнянні з файловою системою ext4, яка використовується в більшості смартфонів з ОС Android (і розробленої для жорстких дисків).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З невідомої причини сама компанія Samsung використовує ext4 в своєму флагмані Galaxy S10. У смартфоні Google Pixel 3 використовується F2FS, але цей смартфон побудований на SoC Snapdragon 845.

Інший фактор — використання 64-шарових мікросхем 3D NAND Sandisk iNAND 8521, які відрізняються підвищеною швидкістю передачі даних. У Axon 10 Pro 5G швидкість послідовного запису досягає 486 МБ/с, в той час як середня швидкість, виміряна AnTuTu для цього класу смартфонів, становить 200-250 МБ/с. Швидкість послідовного читання в Axon 10 Pro 5G досягає 792 МБ/с, а продуктивність на операціях з довільним доступом — 5314 IOPS і 2527 IOPS (читання і запис відповідно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.