iOS 13 принесе величезні зміни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Презентація iOS 13 очікується на конференції розробників WWDC в червні цього року. Розробник програмного забезпечення для пристроїв Apple Гільєрмо Рембо (Guilherme Rambo) поділився новими подробицями про неї. Він посилається на обізнані джерела і допомогу ще одного відомого розробника-Стіва Троутон-Сміта (Steve Troughton-Smith).

Рембо ще раз підтвердив, що в iOS 13 з’явиться довгоочікувана темна тема, причому як для iPhone, так і для iPad. Система принесе поліпшену багатозадачність на iPad з підтримкою безлічі вікон в додатках, такі вікна можна переміщати у вигляді карток з екрану простим перетягуванням.

У iOS 13 зникне дратівливий багатьох користувачів величезний значок дзвоника, який з’являється при зміні гучності. Його замінять новим, менш нав’язливим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У iPad з’явиться новий стандартний жест для скасування при введенні тексту, замість поточної скасування струшуванням. Жест буде трехпальцевым на області з клавіатурою — провести вліво для скасування і вправо для повтору. Також з’являться жести для вибору декількох об’єктів в таблицях і добірках, аналогічно жестам в Finder на macOS.

Браузер Safari для iPad автоматично запропонує повну десктопну версію сайту при необхідності, а додаток «Пошти» організовує повідомлення по категоріям, таким як «реклама», «покупки», «подорожі», «поганий» і так далі. Також з’явиться функція «прочитати пізніше».

Інші нововведення iOS 13 включають перероблений додаток «Нагадування», поліпшену функцію «Привіт, Siri» з ігноруванням навколишнього шуму начебто сміху і плачу дітей, поліпшену підтримку багатомовних клавіатури і диктування, і так далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.