На всіх смартфонах Xiaomi виявлена ​​небезпечна вразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Якщо користувач смартфона підключився до загальнодоступної мережі Wi-Fi, то хакер може отримати доступ до його даних, перебуваючи в тій же мережі.
Попередньо встановлене на всі апарати виробництва Xiaomi додаток сприяє встановленню непомітного шкідливого коду. Йдеться про програму Guard Provider, яка, навпаки, повинна захищати смартфон від подібних загроз.

Як повідомляє « Комерсант » з посиланням на дослідження компанії Check Point, виявляючи вразливість, додаток використовує незахищене з’єднання, щоб отримувати інформацію з сервера. Якщо користувач смартфона підключився до загальнодоступного Wi-Fi, то хакер може отримати доступ до його даними, перебуваючи в тій же мережі.

Пробивши захист, зловмисник може впровадити на смартфон через незахищений канал майже будь-який шкідливий софт. У тому числі програми, які використовуються для крадіжки банківських даних, особистої інформації і навіть стеження.

На даний момент китайська корпорація вже випустила оновлення, яке ліквідує згадану пролом безпеки. Однак невідомо, скільки апаратів встигли піддатися атаці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.